KIC “Budo Tomović” – Program za poneđeljak, 16. novembar 2015. godine

 

KIC - Logotip

 
 

Program u poneđeljak 16.novembra 2015. godine počinje koncertom Kulturno – umjetničkog društva „Željezničar“ koji će biti održan u 19 časova, a nastavlja se u 21 čas, ciklusom posvećenim poznatom američkom glumcu, režiseru, producentu i scenaristi Džordžu Kluniju.

 

Koncertom Kulturno – umjetničkog društva „Željezničar“

KUD Zeljeznicar - 1Koncert Kulturno – umjetničkog društva „Željezničar“ biće održan u poneđeljak, 16.novembra, u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”, sa početkom u 19 časova.

Na koncertu povodom obilježavanja 40 godina postojanja nastupiće dječiji, seniorski i veteranski ansambl, a izvešće 10 koreografija iz Crne Gore i regiona.

Gosti koncerta biće članovi koji su u prethodnih 40 godina bili dio ansambla, kao i Ansambl narodnih pjesma i igara „Skopje“ iz Makedonije.

Kulturno – umjetničko društvo „Željezničar“ osnovano je 1975. godine. Do sada su postigli veliki uspjeh kako u Crnoj Gori i regionu, tako i širom Evrope. Učestvovali su na mnogim Festivalima, kako revijalnog tako i takmičarskog karaktera i osvojili brojne nagrade. Ansambl broji oko 150 članova, a njihov repertoar čini preko 20 koreografija. Direktor Kulturno – umjetničkog društva je Ranko Jovanović, umjetnički rukovodilac je Milica Živković, a instruktori u ansamblu su Marina Braletić Taljanović i Marko Jovović.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 3 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

Više info – Marina Braletić Taljanović, instruktorka 067 604 591

 

KUD Zeljeznicar - 2

 

ciklus posvećen Džordžu Kluniju

Ciklus posvećen poznatom američkom glumcu, režiseru, producentu i scenaristi Džordžu Kluniju (George Clooney) biće realizovan u okviru filmskog programa Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ od 16. do 19.novembra, u Sali DODEST, sa početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Dzordz KluniCiklus će otvoriti film „Sirijana“ – „Syriana“ (2005) u poneđeljak, 16.novembra, gdje se Džordž Kluni (George Clooney), Met Dejmon (Matt Damon) i Amanda Pit (Amanda Peet) pojavljuju u glavnim ulogama, a naredna tri dana biće prikazani sljedeći filmovi: 17.novembar – “Martovske ide” – „The ides of march“ (2011), uloge: Paul Giamatti, George Clooney, Philip Seymour Hoffman; 18.novembar – „Michael Clayton“ (2007), uloge: George Clooney, Tilda Swinton, Tom Wilkinson i 19.novembar – „Ispovijesti opasnog uma“ – „Confessions of a dangerous mind“ (2002), uloge: Sam Rockwell, Drew Barrymore, George Clooney.

Počeci holivudskog glumca Džordža Klunija se vezuju za 1978.godinu, a pravu slavu doživio je tumačeći lik doktora Daglasa “Daga” Rosa u kultnoj tv drami „ER“. Za tu ulogu dobio je dvije “Emi” nominacije. Uporedo sa snimanjem serije i ulogom Daga Rosa, radio je i na filmu, ostvarivši uloge u filmovima „Batman&Robin“ (1997) i „Daleko od očiju“ (1998), kada je i počeo dugotrajnu saradnju sa rediteljem Stivenom Soderbergom. Klunijeva prva velika holivudska uloga bila je u filmu „Od sumraka do svitanja“, u režiji Roberta Rodrigeza, a zatim su uslijedile i uloge u filmovima „Jednog lijepog dana“ i „Mirotvorac“. Veliki uspjeh i popularnost imala je i Klunijeva filmska trilogija „Okeanovih jedanaest“ nastala u saradnji sa rediteljem Stivenom Soderbergom. Njegov prvi rediteljski projekat bio je triler iz 2002.godine „Ispovijesti opasnog uma“, a potom je snimio još četiri: „Laku noć“ (2005), „Srećno“ (2005), „Prljava igra“ (2008) i „Martovske ide“ (2011). Dobio je Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu „Syriana“ (2005), a imao je i tri nominacije u kategoriji glavna muška uloga u filmovima: „Michael Clayton“ (2007), „Gore u vazduhu“ (2009) i „Potomci“ (2011). Godine 2013. dobio je Oskara za najboljeg producenta za film „Argo“. On je jedina osoba u istoriji Oskara koja je bila nominovana u šest različitih kategorija.