KIC “Budo Tomović” – Program za poneđeljak, 19.oktobar 2015. godine

 

KIC - Logotip

 
 

Multimedijalni performans umjetničkog ansmabla iz Kine pod nazivom “Most prijateljstva” biće priređen u organizaciji Kulturno – informativnog centra ,,Budo Tomović” i Instituta Konfučije u Crnoj Gori u poneđeljak, 19.oktobra, u Velikoj sali KIC-a, sa početkom u 19 časova.

Performans “Most prijateljstva” će približiti duh i tradiciju ovog drevnog naroda kroz tradicionalne i savremene igre, orkestarsku muziku, solističke nastupe vokalnih i instrumentalnih izvođača, operu i projekciju filma. Kroz ples i pjesmu, spajaju se prošlost i budućnost, a evociraju se i uspomene na značajne trenutke iz kineske istorije.

 

Kineski performans - 1

 

Koreografije dopunjuju raskošni kostimi i scenografija, uz upotrebu tradicionalnih kineskih muzičkih instrumenata kao što su šeng, bambusova lauta, pipa i citra. Kineska umjetnička trupa nastupiće u okviru balkanske turneje, a na sceni će se naći više od 50 umjetnika koji će se predstaviti crnogorskoj publici nastupom osmišljenim u vidu trinaest tematski različitih tačaka.

 

Kineski performans - 2

 

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a po cijeni od 1 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237. Prihod od ulaznica Institut Konfučije dodijeliće KIC-u, što će biti naš prvi rođendanski poklon! Hvala im!

 

Kineski performans - 3