KIC “Budo Tomović” – Program za poneđeljak, 21. mart 2016. godine

 

KIC - Logotip

 
 

Predstava „Dvije“

Predstava „Dvije“ nastala u produkciji Nevladinog udruženja „Prazan prostor“ biće izvedena u poneđeljak, 21.marta, u Sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Predstava DvijeAutor teksta je hrvatska dramaturškinja Tena Štivičić, režiju potpisuju Radmila Božović i Gorana Marković, a u predstavi igraju Gorana Marković, Radmila Božović, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.

Predstava se bavi problematikom života mladih ljudi sa ovih prostora koji su prenatrpani elementima svakodnevnog, savremenog života koji naizgled život čine ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja.  Tekst je adaptiran, pa je radnja smještena u Podgorici u sadašnjem trenutku. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijama i postaju žrtve međusobne prevare da je ugođaj života pod njihovom vlastitom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni tubulentnim dešavanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nus pojava pomjerenog poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno omeđuju raznoliki medijski uticaji, bombardovane informacijama o naizlged ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana (9 – 20h) po cijeni od pet eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

 

Forum mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović“ gostuje u Nikšiću

Forum mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović“ gostovaće na Svjetski dan poezije u poneđeljak, 21.marta u JU “Zahumlje” u Nikšiću, od 19 sati.

Raspolozeni za pticeU okviru gostovanja nikšićkoj publici biće predstavljeni zbornici radova Foruma mladih pisaca KIC-a i književnog kluba “Poenta poetika” iz Nikšića. O poeziji članova Foruma govoriće urednica informativno-edukativnog programa KIC-a Valentina Knežević, a svoje stihove kazivaće: Irina Lakić, Jana Radičević, Savo Miljenović i Marko Stanojkovski. O pjesništvu “Poenta poetike” govoriće pisac Obrad Nenezić i predśednik kluba Goran Radojičić, a stihove će kazivati: Ana Pejović, Marijana Blečić, Nataša Lalatović, Jovan Drašković, Lazar Šćekić, Šćepan Popović, Suzana Stanišić, Sonja Milatović, Sara Drinčić i Sava Radulović.

Podśećamo da je u cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva, Forum mladih pisaca osnovan na javni poziv KIC-a „Budo Tomović“ u februaru 2015. godine Od tada njih četrdesetak, u dogovorenim terminima održavaju sastanke u KIC-u na kojima čitaju svoju poeziju i prozu i otvoreni za produktivnu kritiku, diskutuju o svojim radovima. Njihov rad krunisan je prvim zbornikom poezije i proze „Raspoloženi za ptice“ koji je objavljen krajem prošle godine.