KIC “Budo Tomović” – Program za poneđeljak, 25. april 2016. godine

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 
 

U poneđeljak, 25. aprila, u 19h, održaće se promocija drugog CD-a etno grupe Teferidž, a u 20h počinje regionalna književna manifestacija “Literitorija“. 

 

Promocija drugog CD-a etno grupe Teferidž

Promocija drugog CD-a etno grupe Teferidž biće organizovana u poneđeljak, 25.aprila, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

Učesnici PRESS konferencije biće: Milorad Mićo Miranović, Slaven Knezović i autor CD-a Sulejman Beća Kujević. Voditelj programa je Mirza Luboder.

Više info – Sulejman Beća Kujević 067 510 589

 

Književna manifestacija “Literitorija“

Prvo izdanje nove KIC-ove regionalne književne manifestacije “Literitorija“ biće održano 25. i 26.aprila i okupiće recentne autore iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, tri pjesnika i tri prozna pisca. Programi su večernji, od 20h, u sali DODEST. Ulaz je besplatan.

Prve večeri predstaviće se prozaisti: Ognjen Spahić, Damir Karakaš i Srđan Srdić, a druge pjesnici: Vladimir Đurišić, Marko Pogačar i Zvonko Karanović, uz znalačko moderiranje književnog kritičara Vladimira Arsenića i prateći program.

Tema ovogodišnjeg susreta pisaca je Književnost i muzika, a gost u muzičkom dijelu programa biće mlada hrvatska kantautorka Sara Renar.

Ovu manifestaciju organizujemo sa ciljem da podgoričkoj publici, kroz tematizovane i dijaloške programe predstavimo značajne autore iz zemalja bivše Jugoslavije. U skladu sa nazivom manifestacije – LiTeritorija, nastojaćemo da zajedno sa piscima, iz godine u godinu, nanovo publici ukazujemo koliko je širok i dubok prostor literature, kao i to da kad smo na teritoriji književnosti, uvijek jesmo u saodnosu sa brojnim drugim oblastima i fenomenima – umjetničkog, socijalnog, duhovnog i duševnog – konačno života samog.

 

VIŠE INFORMACIJA O MANIFESTACIJI I UČESNICIMA
MOŽETE VIĐETI AKO KLIKNETE NA PLAKAT

Literitorija - plakat