KIC-ova biblioteka na otvorenom

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

Besplatna kreativna “biblioteka na otvorenom” – dekupažirani frižider svečano je otvorena DANAS (petak, 4.novembar) na platou ispred Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”.

 

biblioteka-na-otvorenom-2

 

 

Ideja za realizovanje ovog projekta nastala je u okviru jedne od Kulturnih subota, pilot projekta koji je pokrenuo tim Culture Corner portala i NVO-a Kutak. Biblioteka je dodijeljena KIC-u “Budo Tomović”, a funkcionisaće po principu što će se za svaku uzetu/pozajmljenu knjigu, zauzvrat ostaviti druga.

Biblioteku su otvorile Sanja Radusinović, urednica portala Culture Corner i direktorica KIC-a Snežana Burzan.

 

biblioteka-na-otvorenom-1

 

Urednica portala Culture Corner Sanja Radusinović se tom prilikom zahvalila KIC-u “Budo Tomović” na nesebičnoj podršci tokom proteklog perioda, pa je ova biblioteka ujedno i znak zahvalnosti.

Direktorica KIC-a Snežana Burzan je istakla značaj saradnje KIC-a “Budo Tomović” i Nevladinog sektora koja je dugotrajna i izrazila nadu da će gimnazijalci, brojna publika koja posjećuje KIC svakodnevno, prolaznici i svi ostali donirati po jednu knjigu i na taj način se priključiti ovom nesvakidašnjem projektu.

 

biblioteka-na-otvorenom-3

 

Otvaranju neobične biblioteke prisustvovali su građani, ljubitelji i poznavaoci književnog stvaralaštva, što je ujedno i potvrda da knjige, biblioteke i čitanje nikada ne izlaze iz mode. Knjiga je najveće duhovno bogatstvo civilizacije, temelj kulturne riznice svakog naroda i ne bi smjela ni jednog trenutka biti potisnuta i zaboravljena.

Donirajte i vi knjigu ili pozajmite na čitanje neku iz nove KIC-ove biblioteke na otvorenom!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 3 =