Koncert flautistkinje Sandrin Fransoa

 

05. jun 2011.

Podgorica, Dvorac Petrovića, 20h

 

Koncert flautistkinje Sandrin Fransoa (Francuska),
uz klavirsku saradnju Olekseja Molčanova (Rusija)

 

 

Koncert flautistkinje Sandrin Fransoa (Francuska), uz klavirsku saradnju Olekseja Molčanova (Rusija), održaće se  u nedjelju 5. juna sa početkom u 20 časova u Dvorcu Petrovića na Kruševcu.

Sandrin Fransoa je diplomirala na konzervatorijumu u Nansiju, usavršavala se u Lionu i Parizu u klasi eminentnih profesora poput Artoda, Ivaldija i Debosta. Kao solista bilježi brojne nastupe širom svijeta ali je veoma aktivna u kamernoj muzici.

Oleksej Molčanov je završio Kijevski državni konzervatorijum  u klasama Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. Uporedo sa pedagogijom po završenom školovanju bavi se i kontinuiranom koncertnom djelatnošću. U periodu od 1988-1992 ostvario je izuzetnu saradnju u klavirskom duu sa V. Muravskim, kada je snimio i nosače zvuka za državnu televiziju i radio Ukrajine. Od 1999. živi i radi u Crnoj Gori, gdje je aktivan kao docent na Muzičkoj akademiji na Cetinju i kamerni muzičar u trio sastavu „Com Spirito“ i duu „Aperto“.

Na koncertu u Podgorici Sandrin Fransoa i Oleksej Molčanov će se predstaviti kompozicijama : Pulenca, Karg-Elerta, Guiota i Baha.

Sponzori, pokrovitelji i prijatelji koncerta su: Ministarstvo kulture, Podgorička Banka Societe Generale, Zavod za međunarodnu saradnju (ZAMTES), Centar savremene umjetnosti Crne Gore, Montenegro Airlines, Yamha-Euro Unit Group, Digicom, Hotel Eminent.