Kotor art – Festivalski segment “Pisanje grada”

 

Znak Kotor Art 445

 
 

U poneđeljak, 21. jula 2014. godine, počinje festivalski segment “Pisanje grada”, radionica za studente umjetničkih akademija čiji su mentori ove godine  prof. Borna Baletić sa  Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu i prof. Srđan Vuletić sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Radovi studenata pod mentorstvom voditelja radionice referišu na grad, njegove označitelje, ljude i događaje kroz kreiranje različitih teatarskih, video i foto formi.

Fokus ovogodišnjeg Pisanja grada je na kotorskim bedemima, sagledavanju njihove istorije u kontekstu njihove savremene funkcije.

Bedemi su i željeni prostor mašte u kojima mogu nastati konkretni događaji ili su oni mjesto pogleda na grad – inspiracija za art kalendar za 2015. godinu.

Polaznici projekta su studenti glume sa FDU Cetinje (II godina) i studenti iz regiona: FDU Beograd (ftv režija), Akademija umetnosti Novi Sad (fotografija), ADU Zagreb (dramaturgija), ASU Sarajevo (filmska režija), FDU Skoplje (dramaturgija) i AGFT Ljubljana (pozorišna režija).

Programski urednik: prof. mr Janko Ljumović,

Izvršna produkcija:Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje

Radionica traje do 28. jula kada će biti upriličena prezentacija radova.