Kotor Art – Najava programa za 06. jul 2012.

 

 

4. Međunarodni festival Kotor Art

20. Kotorski festival pozorišta za djecu

 

U petak, 6. jula, program ovogodišnjeg Kotor Art  Festivala pozorišta za djecu nastavlja izvođenjem predstave „Kuće klovnova“ Lutkarskog pozorišta „Merlin“  iz Atine, koju je režirao Dimitrios Stamou.

Predstava je namijenjena tinejdžerskoj publici i govori o strahovima, opsesijama i usamljenosti stanara jedne zgrade. Kroz mračne prostorije, Kuće klovnova ukazuju na izolovanost modernog čovjeka: kuća je zatvor, ljudi robuju navikama i rutini, daleko od svojih snova. „Merlin“ dramatizuje i demonizuje njihove opsjednutosti, dok ih konačno ne kazni i oslobodi, ali na vrlo surov način. Ukratko: tragedija i komedija.

Predstava se igra u klimatizovanoj sali Centru za kulturu, od 20h.

 

 

 

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice „Dobro drvo“ koju je po tekstu Šela Silverstejna režirala Lidija Dedović igraće na Ljetnjoj pozornici od 21.30.

„Dobro drvо“ je utočište svih nas, sklonište od nevolja i bijeg u sigurnost. Ovo je priča o nama koji smo bili djeca, o nama koji smo djeca, o djeci koja će odrasti ili nikad neće. Ovo je priča o svim generacijama. Zato je dobro drvo potrebno svima. Dobro drvo je borba za život. Dobro drvo je poziv na prijateljstvo, razumijevanje, žrtvovanje, ali i mir u svojoj osami. Sjednimo pod dobro drvo… Ovo je predstava koja tretira ljubav kao putovanje kroz život uzimanja i davanja. Mjuzikl o neizbježnosti i prolaznosti, o nesebičnosti i sebičnosti, o bespoštednoj ljubavi, o odricanju, o starenju i sazrijevanju, o samoći…

 Od 20h, na Trgu od oružja predstaviće se dramski studio „Sunce“ iz barske osnovne škole Blažo Jokov Orlandić, sa predstavom „Klarisa“, a potom će od 21.30 Studio glume „Maska“ iz Beograda izvesti predstavu „San letnje noći“.

U Crkvi Sv. Duha od 21h koncertiraće  Ilija Guljičuk (violina) i Marija Kondratenko (klavir), učenici Muzičke škole Vida Matjan iz Kotora.

Od 21.30 nastupaju specijalni gosti festivala, Dječija umjetnička delegacija iz kineskog grada Xi’an-a pobratima grada Kotora. Pogledajte program pod nazivom “Kineski stil” i upoznajte talentovane  mališane iz daleke Kine. 

 

PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART