Kotor ART – Najava programa za ponedjeljak, 8. jul 2013. godine

 

Znak Kotor Art 445

 
 

GLAVNI PROGRAM

Od 20h u Kulturnom centru teatar La Societta della Civietta iz Bolonje u saradnji sa The Egg at Theatre Royal iz Bata u Engleskoj igraće predstavu “Vjetar”, a Teatar za deca i mladinci iz Skoplja igraće predstavu “Pipi duga čarapa” na Ljetnjoj pozornici od 21:30h.

 

VJETAR

Dva prozora. Iza svakog, čovjek i žena koje nosi vjetar. Kroz nježnu igru otvaranja i zatvaranja, oni posmatraju svijet, svako kroz svoj prozor. Svako otvaranje prozora prilika je da se proviri unutra, u živote ova dva lika, a istovremeno da se vidi šta je napolju, šta se dešava u daljini. Napolju vjetar duva, komeša se, šapuće… Grub je, melanholičan, svjetlucav, a nježan poput dodira. Vjetar je sila, energija i pokretač života. On je točak koji pokreće svijet. Nevjerovatan dizajn zvuka u ovoj predstavi vodi publiku na magično putovanje kroz nepoznate pejzaže i situacije. Otvaranje prozora je ujedno prikaz humora i poezije, ali i momenata iz stvarnog života. Ritam naglih uzdaha vjetra koji prekida živote ova dva lika, noseći ih, postaje, na kraju, ključni element, kome se se prepuštaju da bi iskusili jedinstvenu promjenu. Prozori se otvaraju i zatvaraju dok lebde u vazduhu, u igri potjere i razmjenjivanja pogleda, sve brže i brže. Kad se vjetar smiri, srešće se licem u lice. Šta će se desiti?

ProzorAutor teksta, prevod, dramatizacija: Guglielmo Papa
Režija: Guglielmo Papa
Trajanje: 40 min.
Uzrast: 2-6
Igraju: Guglielmo Papa, Tiziano Popoli, Fabiana Giordano

 

Astrid Lindgren

PIPI DUGA ČARAPA

Pipi je super, ona može sve. Pipi je simbol slobodnog djeteta prepunog fantazije, primjer nezavisnosti, pravde… Pipi nas ne vaspitava, ona nam jača osjećaj povjerenja i hrabrosti. Ona je dokaz da sva djeca ne moraju biti isto obučena, i da je poželjno da se razlikuju međusobno. Svako na ovom svijetu je različit od ostalih i svako dijete još od malih nogu mora naučiti da se bori da zadrži svoju originalnost i individualnost.

PipiDramatizacija i adaptacija: Bojan Trifunovski
Režija: Dragana Miloševski Popova
Asistent režiser: Dragana Stojčevska
Scenografija: Kiril Vasilev
Asistent scenograf: Enez Deari
Kostimografija: Marija Pupučevska
Asistent kostimograf: Marta Trendafilova
Muzika: Marjan Nečak
Koreografija: Simona Spirovska
Ton: Angele Naskovski
Svjetlo: Oliver Stavrev
Izrada kostima: Ljubica Velkova, Kerim Etem
Trajanje: 70 min.
Uzrast: 6+
Igraju: PIPI – Sonja Stamboldžioska, ANIKA – Emran Kurtišova, TOMI – Martin Jordanoski, MAJKA – Ana Levajkoviќ Boškov, OTAC – Predrag Pavlovski, UČITELJICA PRISILIUS – Tatjana Pavlovska Kočovska, POLICAJAC KLING – Miki Ančevski, DŽIM – Bojan Kirkovski, BAK – Vladimir Lazovski, MAJMUN NILSEN – Marija Đorđijovska, KAPETAN DUGA ČARAPA, KONJ RADE – Dragan Dovlev

 

PRATEĆI PROGRAM

Od 20h učenici OŠ Risto Manojlović i dramski studio KLAP iz Kolašina nastupiće na Trgu od oružja sa predstavom „Marko Kraljević i Musa Kesedžija”.

Od 20.30h na Pjaci od kina splitska Produkcija Z izvešće ekološki lutkarski mjuzikl “KEKO EKO”. Od 21h u Crkvi SV.Duha nastupiće polaznici master class seminara Arkadija Winokurova iz Ukrajine i Georga Baiha iz Austrije. I za kraj večeri od 21.30h na Trgu od oružja, tradicionalno, svoje veče imaće Studio za balet i ples “Mala sirena“ iz Kotora. 

 

ULAZ ZA SVE PROGRAME JE BESPLATAN, OSIM ZA PREDSTAVE U GLAVNOM PROGRAMU KOJE SE IGRAJU NA LJETNJOJ POZORNICI I U KULTURNOM CENTRU. 

 

PR SLUŽBA MEĐUNARODNOG FESTIVALA KOTOR ART