Kotor – Pijanistički recital Mariana Sobule

 

Znak Kotor Art 445

 
 

Međunarodni festival Kotor Art

   Don Brankovi dani muzike

 

KONCERT MARIANA SOBULE

Poljski pijanista Marian Sobula nastupiće u petak, 16. maja u 19 h u crkvi sv. Duha u Kotoru. Biće to Sobulin drugi nastup u Kotoru, nakon što je prethodno 2012, nastupio na Kotor Artu sa festivalskim orkestrom i dirigentom Jesus Medinom.
Ovog puta, Sobula će održati pijanistički recital, a na programu su djela poljskih kompozitora Šopena, Paderevskog i Bieleckog.
Ulaz je besplatan.

 

Marian SOBULA je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Krakovu u klasi prof. A. Pikula i na akademiji Santa Cecilia u Rimu, u klasi prof. S. Pertikaroli, kao jedan od najtalentovanijih pijanista svoje generacije. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima se ističu one osvojene na takmičenjima Yamaha Music Foundation (Poljska, 2005), International Piano Competition (Španija, 2005), Piano Competition of Citta di Ancona i dr. Dobitnikje medalje na takmičenju Maria Canals (Španija, 2001) Ispecijalne nagrade na takmičenju Dr. Luis Sigall (Čile, 2007).

Nastupao je širom svijeta radeći sa orkestrima, kao što su Betovenov akademski orkestar, Poljski radio orkestar, OrquestaSinfónica de Castilla y León, Simon Bolivar orkestar mladih itd.

Osnivač je i predsjednik asocijacije Piano Classic i umjetnički direktor manifestacije International Royal Cracow Piano Festival u Poljskoj.

Program:

Frédéric CHOPIN:

Skerco u b-molu, op. 31

Marian SobulaIgnacy Jan PADEREWSKI:

Četiri mazurke, op. 33

Nokturno u B-duru, op. 16 br. 4

Legenda u As-duru, op. 16 br. 1

Cracovienne fantastique, op. 14 br. 6

Janusz BIELECKI:

Svita za klavir

Idyll

Yearning

Lust

Gratification

Infatuation

Frédéric CHOPIN:

Valcer u As-duru, op. 34 br. 1

Poloneza u As-duru, op. 53