Kotor – Promocija knjige “Jednostavne priče” Lazara Ristovskog

 

JU Kulturni centar Nikola Đurković / Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Izdavačka kuća Laguna, uz veliku podršku turističkog naselja Dobrota Palazzi, organizuje promociju knjige “Jednostavne priče” Lazara Ristovskog koja će se održati u prostoru Kina Boka u petak, 9. oktobra 2015. godine sa početkom u 19.30 h. U programu učestvuju Lazar Ristovski i Vanja Gavrovski, PR Izdavačke kuće Laguna.

Glumac Lazar Ristovski čitalačkoj publici poznat je po romanima Belo odelo i Kako sam dobio Oskara, a ovom prilikom svoje novo književno djelo Jednostavne priče predstaviće prvi put publici u Crnoj Gori.

Trinaest priča koliko zbirka sadrži jesu sjećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine dio velikog kosmosa. Junaci priča imaju svijest o sebi, ali nijesu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Lazara Ristovskog izbija empatija prema ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i svoje sredine, a pisac ima i smisao za obrt. Prvenstveno poznat po filmskom stvaralaštvu, Ristovski u pisanju pronalazi ono što mu film ne pruža – usamljenost. „Pisanje je povlačenje u ložu iz koje se svet bolje vidi. Pisac posmatra, ali ujedno i kreira ono što će videti. Ta mogućnost je uzbudljiva, zar ne?“, kaže autor.