KotorArt Don Brankovi dani muzike – Program 11. avgusta 2015. godine

 

Logo KotorArt-a

 

utorak, 11. avgust
Pjaca Sv. Luke, 21h
OŽIVLJAVANJE TRGOVA
Nastupi džez sastava na kotorskim pjacama

BEOGRADSKI DIKSILEND ORKESTAR, osnovan je 2001. godine, u vrijeme kada je ta vrsta džeza u Srbiji gotovo pala u zaborav. Energijom osmoro ljudi, kroz djelovanje orkestra publici je vraćena atmosfera diksilenda, lepršava muzika s početka XX vijeka. Veoma brzo, ansambl je izrastao u značajnu kulturološku instituciju srpske prijestonice i postao jedinstven reprezent muzičke kulture svoje zemlje. Orkestar održava koncerte u državi i inostranstvu, a nastupao je i na festivalima kao što su Međunarodni diksilend festival u Drezdenu, Bohem Ragtime & Jazz Festival u Kečkemetu (Mađarska), Norrtelje Jazzdagar u Stokholmu…, kao i na brojnim festivalima u Srbiji.

Snimio je pet kompakt-diskova: The Belgrade Dixieland Orchestra (2004), Moon over Bourbon Street (2006), Jazz Museum (2008), What a Dixie We Have in Gospel (2010), National Treasure (2012). Povodom petnaest godina umjetničkog rada, Orkestar priprema CD pod nazivom All that Jass, s kompozicijama koje su početkom XX vijeka direktno uticale na nastanak džeza.

 

utorak, 11. avgust
Luštica Bay, 20 h
INTERAKTIVNA MUZIČKA RADIONICA ZA ĐECU
Moderator radionice: Kreativni pogon

KREATIVNI POGON, trupu slobodnih umjetnika čine iskusni pedagozi iz raznih oblasti umjetnosti i vješti demonstratori modernih cirkuskih vještina. Uz uobičajenu društvenu satiru koju njeguju u svojim predstavama, ponašanjem na sceni prate priču skitnica koje dolaze u grad u potrazi za boljim životom. Priča je stilski naslonjena na rane radove legendarnog Čarlija Čaplina i Bastera Kitona, uklopljena u dvadesete godine prošlog vijeka. Predstave posmatrače na tren uvode u romantičnu kostimiranu melodramu s muzičkom podlogom, uz poseban scenski izraz – akrobatiku, žongliranje, tehniku klovna, fizički teatar, bez upotrebe riječi. Trupa je do sada izvela čitav niz raznorodnih radionica za djecu i mlade, uključujući kreativne radionice, zatim radionice cirkuskih vještina, glume, izrade scenografija. Kao neprofitna organizacija djeluje na poljima inkluzije, kulture i obrazovanja, kroz različite aktivnosti, animacije, interaktivne radionice i multimedijalne programe, stručne skupove i volonterske aktivnosti.