Kraljevko pozorište Zetski dom – Program za poneđeljak, 22. jun 2015. godine

 

Kraljevsko pozoriste Zetski dom na Cetinju - Program za maj

 

U Kraljevkom pozorištu Zetski dom u okviru MIT festa 22. juna biće pikazane dvije predstave :

  • u 17h u okviru Generacija  MIT  predstave biće prikazana predstava studenata Akademije dramskih umetnosti iz Novog Sada “Bure baruta”

  • u 21h biće predstava rađena u produkcije Kraljevskog pozorišta Zetski dom “Venecijanka”

 

17h – BURE BARUTA

Uloge:

Dušan Vukašinović – Anđelko, čovjek u vozu, čovjek u autobusu, Đore, Policajac, Mane

Nikola ŽivanovićSveta, Boris, Džimi

Bure barutaTatjana JakićDjevojka u vozu, Iva

Mina PavlicaDjevojka u vozu, djevojka u autobusu, Evdokija

Mia SimonovićAndreja

Miloš LazićDimitrije

Fedor ĐorovićSimon, Gele

Ema StojanovićAna, pijanistkinja u vozu, šofer autobusa

Peđa MarjanovićAca, policajac u vozu, Topuz, Kosta

Katarina BradonjićAcina sestra, djevojka u vozu, Svetle

Aleksandar Vrbić (ili alternacija) – Violina

„Bure baruta“ je  ispitna predstava sa druge godine glume (sadašnje četvrte) klase red. prof. Borisa Isakovića  i samostalnog str. saradnika Miljana Vojnovića. Predstava je rađena prema istoimenom dramskom komadu Dejana Dukovskog i kroz obrazac fragmentarne dramaturške strukture, bavi se anatomijom nasilja, ludila izazvanog nagomilanim frustracijama i iščašenostima različitih vrsta, koji su duboko zašli u realnost društva obilježenog teškim i kriznim periodima.  Polazeći od svojih stvavova i osećanja, stavljajući se u “kožu” dramskih likova iz komada, studenti su istraživali put kreiranja lika i poimanja odnosa – sukoba – što je prema programu i bio okvir zadatka na 2. godini glumačkih studija, sa težnjom da se sa pozornice otisne pitanje “o mladim ljudima koji odlaze…u nepovrat…” i traženju izlaza iz pretećeg bureta baruta narušenih moralnih vrednosti dubokim i upozoravajućim: “zašto?”.

 

21h – VENECIJANKA

Režija Lidija Dedović

Kostimografija Lina Leković

Venecijanka - 2”Venecijanka” je italijanska komedija nepoznatog autora. Sama činjenica da ova ljubavna komedija, uprkos nepoznavanju njenog autora, ima aktivan scenski život još od 16. vijeka, govori o značaju i intrigantnosti teksta. U renesansnom duhu, na sceni se naizmjenično nižu ljubav, avanture, igre i preokreti. Ovim projektom se ostavlja novi trag na sceni Generacija, već značajno naglašenoj u Kraljevskom pozorištu ”Zetski dom”. Mladi glumci uspijevaju da naprave iluziju da su igre u ljubavi i igre u teatru zapravo jedno te isto – neprestana igra bez koje život ne postoji. Novu generaciju glumaca čine: Filip Đuretić, Jovan Dabović, Maja Stojanović, Sanja Vujisić, Anđelija Rondović, a sa njima u predstavi igra i koleginica Julija Milačić.