Kraljevsko pozorište “Zetski dom” Cetinje – Program za utorak 08. april 2014. godine

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” sa Cetinja, u utorak, 08.aprila 2014. godine sa početkom u 20h gostuje predstava rađena u koprodukciji Via Negativa iz Slovenije i Slovensko Narodno Gledališče Ljubljana pod nazivom

MANDIC MACHINE

režija Bojana Jablanoveca.

Uloge: Marko Mandić

Producent: Špela Trošt

Glumac kao mašina za proizvodnju emocija, glumac kao sredstvo identifikacije, glumac kao objekat fascinacije… U nešto više od sat vremena, Marko preoblikuje svoje tijelo kroz 37 uloga (autentičnih ostvarenja u teatarskim predstavama izvođenim u periodu 1996-2010) kako bi na scenu postavio suštinu glumca, što je nemoguće svesti na ulogu. Predstavljeni dramski likovi zadržavaju svoje fizičke karakteristike, originalni tekst, scenski govor, tipične situacije, uključujući, gdje je to moguće, originalne kostime, rekvizite i muziku. Kompilacija ne prati hronologiju njihovog nastanka. MandićMašina je završni dio trilogije Mandić (Extract Mandić, Viva Mandić, MandićMachine).

 

Mandic machine - 1

 

Za predstavu je obezbjeđen i besplatan prevoz iz Podgorice, u 19h na parkingu tržnog centra Delta, sa povratkom ispred Pozorišta u 22h.