Kraljevsko pozorište Zetski dom – Pozorišna (e)misija The Books of Knjige

 

Kraljevsko pozoriste Zetski dom na Cetinju

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u utorak, 15. marta 2016.godine, u 20h, Pozorišna (e)misija The Books of Knjige

Vesna Drago i Miralemova majka nisu krivi zbog izopštavanja haosa
Vojska ljubi vruću kasirku

Članovi The Books of Knjige:
Popaj – Aleksandar Radunovic;
Goran Vujovic;
Zonjo – Zoran Markovic
Gajo – Veselin Gajovic

Koncept:

Večeri tokom kojih će nastupati TBOK su zamišljene kao okrugli stolovi u čijem bi prvom dijelu o temi koja je planirana za to veče govorili članovi TBOK, zatim bi uslijedio dio u kome bi se u raspravu uključila i publika, bilo postavljanjem pitanja, bilo učestvovanjem u raspravi. Nastup bi trajao najmanje sat vremena.

Realizacija koncepta će počivati na interaktivnoj komunikaciji koja će biti obojena crno-humornim notama ali će se svakom segmentu projekta, tj. svakoj posebnoj temi pristupiti na način što će se realizatori ozbiljno pripremiti obuhvatajući veliki broj aspekata u pristupu problemu o kojem se govori ( sociološki, kulturološki, psihološki, filozofski, ekonomski i mnogi drugi aspekti života u Crnoj Gori i u okruženju).
Ono što bi valjalo istaći kao posebnu važnost i značaj ovog projekta je činjenica da ćemo pokušati da pozorištu vratimo ulogu važnog mjesta kad je u pitanju kultura zajednice i to ne samo kroz koncept prikazivanja pozorišnih predstava, već i kroz korišćenje pozornice za pokretanje rasprava, tj. otvaranje foruma o temama koje su goruće kad je u pitanju kulturni razvoj zajednice i pokušaj sagledavanja problema koncepata kulturne politike i razvoja društva, te promišljanja i preduzimanja akcija kojima bi se stanje pokušalo popraviti.