Kraljevsko pozorište Zetski dom – Pozorišna (e)misija The Books of Knjige

 

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u subotu, 28. januara sa početkom u 20h biće izvedena

 

Pozorišna (e)misija
The Books of Knjige

Kad zalutam Nikšićima, srce moje izoliraj

 

 

Članovi  The Books of Knjige:

Popaj  – Aleksandar Radunović;
Goran Vujović;
Zonjo – Zoran Marković
Gajo – Veselin Gajović

 

Koncept:

Večeri tokom kojih će nastupati TBOK su zamišljene kao okrugli stolovi u čijem bi prvom dijelu o temi koja je planirana za to veče govorili članovi TBOK, zatim bi uslijedio dio u kome bi  se u raspravu uključila i publika, bilo postavljanjem pitanja, bilo učestvovanjem u raspravi. Nastup bi trajao najmanje sat vremena.

Realizacija koncepta će počivati na interaktivnoj komunikaciji koja će biti obojena crno-humornim notama ali će se  svakom segmentu projekta, tj. svakoj posebnoj temi  pristupiti na način  što će se realizatori ozbiljno pripremiti  obuhvatajući veliki broj  aspekata u pristupu problemu o kojem se govori (sociološki, kulturološki, psihološki, filozofski, ekonomski i mnogi drugi aspekti života u Crnoj Gori i u okruženju).

Ono što bi valjalo istaći kao posebnu važnost i značaj ovog projekta je činjenica da će kako ističu u Kraljevskom pozorištu, pokušati da pozorištu vrate ulogu važnog mjesta kad je u pitanju kultura zajednice i to ne samo kroz koncept prikazivanja pozorišnih predstava, već i kroz korišćenje pozornice za pokretanje rasprava, tj.  otvaranje foruma o temama koje su goruće kad je u pitanju kulturni razvoj zajednice i pokušaj sagledavanja problema  koncepata kulturne politike i razvoja društva, te promišljanja i preduzimanja akcija kojima bi se stanje pokušalo popraviti.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 17 =