Kraljevsko pozorište Zetski dom – Predstava KINEZ (14+)

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u okviru MIT festa u neđelju, 15. maja sa početkom u 20h gostuje Gradsko pozorište iz Podgorice sa predstavom

Picture-085-150x150Maja Todorović

KINEZ (14+)

Režija: Anja Suša

 U predstavi igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić, a značajno učešće ima i Dječji hor “Zvjezdice” na čelu sa dirigenticom Anom Klepić.

Picture-089-150x150“Drama “KINEZ” Maje Todorović dotiče mnoge neuralgične tačke naših (post)tranzicionih trauma čije su najveće žrtve deca koja su junaci ove priče. Kroz naizgled malu priču o nastajanju jednog prijateljstva između dječaka i djevojčice i pronalaženja zrna smisla i tazuma u svetu surovih predrasuda i neprepoznavanja i neuvažavanja drugih i drugačijih, reflektuje se daleko složenija priča o Picture-091-150x150savremenom društvu koje nije naklonjeno nežnosti, iskrenosti i koje, iznad svega, prezire slabost.

Ovo je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti. Ovo je priča o čarobnjaku ”Kinezu” koji može da vidi šareni svet drugačijim očima. Ovo je, takođe, i priča o današnjem vremenu ali i o sećanju na neko drugo vreme koje nismo zaboravili i nikada nećemo. Ovo je i Goranova, Jelenina i Emirova priča. I moja. I vaša.”

Anja Suša, reditelj