Kraljevsko pozorište Zetski dom – Predstava “Pismo”

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski domu u  okviru MIT festa u poneđeljak, 16. maja sa početkom u 20h gostuje Teatar Paola Nanija sa predstavom

PISMO

“Pismo” Paola Nanija je komad koji je poznat na međunarodnom nivou, i najizvođenijem performansu Danske. Prvi put je izveden 1992. godine i od tada je izvođen u 34 zemlje. Internacionalna štampa je predstavu „Pismo“ nazvala Kultom i Klasikom, koji još uvjek privlači publiku različitog godišta i kulture. U “Pismu” je ista priča ispričana na 15 potpuno različitih načina: u vestern stilu, u stilu nijemog filma, bez ruku, kao horor, cirkusantski, iznenađeno, vulgarno, pripito, magično… No sve varijacije imaju dvije zajedničke stvari: ni riječ nije izgovorena, a rezultat je veoma duhoviti “krešendo” igara i iznenađenja. Kvalitet “Pisma” je baziran na jednostavnosti: bez scenografije, bez posebne rasvjete, nema specijalnog efekta, specijalnih kostima, preciznost, vrijeme i fantazija. Predstava je puna detalja, gegova od početka do kraja i ne daje nijedan minut pauze u smijehu publike.

Paolo Nani Teatar je osnovan u Vordingborg u Danskoj, 1995.g. Od tada Paolo Nani je proizveo veoma malo predstava, a sve su dobile veoma izuzetan uspeh u međunarodnom pozorišnom svijetu. Paolo Nani je nadaleko poznat po svom izvanrednom osjećaju za vrijeme, duhovitom i preciznom govoru tijela i majstorstvu u facijalnim ekspresijama.

“Pismo”, “Umjetnost umiranja”, “Jekill & Hide” i “Jekill na ledu” napravljeni su za ulicu, to su četiri najpopularnija performansa Paola Nanija, koji se i dalje igraju po svijetu. “Mala katastrofa” je Paolo Nanijeva najnovija produkcija.

 

Predstava Pismo