Kraljevsko pozorište Zetski dom – Program za 11. i 12.jun 2015. godine

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

Venecijanka - 1U Kraljevskom pozorištu Zetski dom, u okviru junskog programa MIT festivala, 11. i 12.juna u 20h biće izvedene dvije predstave u produkciji Kraljevskog pozorišta i to predstava Venecijanka“ u režiji Lidije Dedović, kao i predstava „Žabar“, autorski projekat Petre Veber i Lidije Dedović.

Predstava “Venecijanka’’, italijanska renesansna ljubavna igra nepoznatog autora, u režiji Lidije Dedović, u Kraljevskom pozorištu biće izvedena 11.juna u 20h, dok je svoje premijerno premijerno izvođenje na sceni pozorišta imala 14. maja.

U “Venecijanki” igre u ljubavi i igre u teatru postaju jedno. Sama činjenica da ova ljubavna komedija, uprkos nepoznavanju autora, ima aktivan scenski život još od 16. vijeka, govori o intrigantnosti teksta. U renesansnom duhu, na sceni se naizmjenično nižu avanture, igre i preokreti. U predstavi igra nova generacija mladih glumaca sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i to Filip Đuretić, Jovan Dabović, Maja Stojanović, Sanja Vujisić, Anđelija Rondović, a u glumačkoj ekipi je i glumica Julija Milačić.

 

Venecijanka - 2

 

12.juna u 20h u Kraljevskom pozorištu biće izvedena predstava „Žabar“, autorski projekat Lidije Dedović i Petre Veber, rađen po tekstu Rajnera V. Fasbindera.

Zabar - 1U predstavi igraju: Miloš Pejović, Jovan Krivokapić, Petar Novaković, Bojana Malinovska, Karmen Bardak, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Aleksandar Radulović, Sanja Popović, Gordana Mićunović i muzičar Nebojša Nenezić.

Djelo “Žabar” je jedno od Fasbinderovih prvih djela. Ovaj se tekst bavi, na sebi svojstven način, lažima, konstrukcijama i nekompenzovanim strahovima današnjeg društva. Jednako govori o predrasudama i tjeskobi sa jedne strane, ali i mladim ljudima koji se gube u svojim snovima, a imaju ljudske potrebe, za ljepotom, za poštovanjem i za snovima.

Cijena ulaznice za predstavu Venecijanka je 3 eura.

Kraljevsko pozorište Zetski dom i MIT festival će 12. i 13. juna publici pokloniti besplatan ulaz za dva festivalska programa i to predstavu Žabar, i koncert grupe S.A.R.S.

Ovaj poklon paket je dio aktivnosti i povoljnosti koje je Kraljevsko pozorište Zetski dom upriličilo za završni mjesec MIT festivala. 

Za publiku iz Podgorice i Nikšića i dalje važi organizovani besplatan prevoz, te se rezervacija karata i prevoza može izvršiti na broj biletarnice pozorišta 067 428 655.

 

Zabar - 2