Kraljevsko pozorište Zetski dom – Program za četvrtak, 30. april 2015.godine

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 
 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u četvrtak, 30. aprila 2015. godine, sa početkom u 10 i 18h, gostuje Dečiji kulturni centar iz Beograda sa predstavom Luis Kerol ALISA U ZEMLJI ČUDA.

Režija i adaptacija: Anja Suša

Igraju: Milan Pajić i Jelena Ilić

Scenografija, kostim, plakat: Zorana Petrov

Predstava Dečjeg kulturnog centra Beograd „Alisa u zemlji čuda“, po kultnom romanu Luisa Kerola, u adaptaciji i režiji Anje Suše, predstavlja nastavak interesovanja ovog centra za savremenu pozorišnu praksu u oblasti teatra za djecu i mlade. Dečji kulturni centar Beograd je u protekle tri godine samostalno producirao i koproducirao nekoliko naslova za djecu i mlade i na taj način se institucionalizovao kao relevantno teatarsko mjesto Beograda za ovu vrstu pozorišta.

RIJEČ REDITELjA:

„Predstava „Alisa u zemlji čuda“ je zamišljena kao reinterpretacija poznate Kerolove bajke koja je doživela bezbroj tumačenja kroz kombinaciju živog i teatra objekata, u izvođenju samo dvoje glumaca i uz aktivnu participaciju dece/gledalaca. Koristeći poznati narativ „Alise“ Glumci Jelena Ilić i Milan Pajić, nalaze se pred izuzetno složenim zadatkom da ponovo ožive poznate junake iz Zemlje čuda, maksimalno koristeći  celokupni glumački instrumentarijum. Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos nestandardnom i pomalo rizičnom pristupu pozorištu za decu i mlade koje se kreće izvan ustaljenih klišea i da utičemo na formiranje ukusa naše publike koja će jednog dana, nadamo se, postati zahtevna i odgovorna publika nekih većih pozorišta. Premijerom najnovije predstave koja je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole, nastavlja se istraživanje savremenog jezika u pozorištu za decu, izvan dominantnog zabavljačkog i donekle estradnog okvira u kom se kreće srpski teatar za decu i mlade.”

Uzrast: od 5 do 11 godina.

 

Alisa u zemlji cuda - 1