Kraljevsko pozorište Zetski dom – Radionica/predavanje sa Milanom Lanom Gutovićem

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom na Cetinju - logo

 

 

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u petak, 22. maja sa početkom u 18 h biće radionica/predavanje sa Milanom Lanom Gutovićem.

Radionica sa ovim umjetnikom donijeće saznanja o glumi, glumačkom, ali i rediteljskom poslu, iskustvima velikog glumca, promjenama koje dramski svijet doživljava i sa kojima se danas dramski umjetnici nose.

 

Nakon Laboratorije biće predstava

“OBIČNO VEČE” 
Lane Gutovic
Tekst, režija i gluma: Milan Lane Gutović

Predstava koju vam predlažemo obišla je sve kontinente i većinu glavnih gradova svijeta koja je gostovala na scenama Moskve, Beča, Londona, Pariza, Ciriha, Ženeve, Johanesburga, Njujorka, Toronta, Čikaga, Vankuvera, Montreala, Sidneja, Melburna, Perta, Brizbejna, Velingtona, Oklenda, Pekinga … “Obično veče” je tok šou Laneta Gutovića koji govori o životu i iznosi svoje viđenje. Ovaj šou nema određeno trajanje, Lane ističe da to zavisi isključivo od atmosfere i reakcija publike. Ovo je stand up komedija, koja je sve popularnija kod nas i u svijetu, a može se reći da je Lane jedan od začetnika.

Glumac Milan Gutović je jedan od najpopularnijih glumaca u okruženju i dobitnik je mnogih priznanja, ne samo za promovisanje ove vrste pozorišta, već i za rad na televiziji i filmu. Njeguje specifičan humor koji se bitno razlikuje od humora koji je uobičajen. Svjesni smo da je ovakav način prezentacije nepotpun i zbog toga ovo slovo o predstavi smatramo samo kao najavu, jer očekujemo da ćete se u sve ove kvalitete uvjeriti lično, kada budete došli na predstavu.