“Lasice” na Festivalu glumca u Nikšiću

 

20. decembar 2011.
Nikšić, Scena 213, 20h.

 

Predstava “Lasice”

 

Predstava „Lasice“ Bojane Mijović, u režiji Stevana Bodrože, biće izvedena u utorak 20. decembra na Sceni 213 u 20 sati, u okviru X Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću.

U predstavi igraju: Žaklina Oštir, Nada Vukčević, Branka Stanić i Simo Trebješanin. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Natalija Vujošević, muziku Damir Imamović, scenski pokret Nada Vukčević, saradnik na scenografiji je Mirko Radonjić.

„Bojana Mijović u „Lasicama“ donosi u, domaćem pozorištu deficitarnu, žensku priču. Briljatno cizelirani ženski likovi tri generacije sukobljavaju se povodom alfa znaka jednog i jedinog muškarca u njihovim životima. Inicijalna situacija koja nas podsjeća na ogrubjelog Čehova, pretvara se u apsurd u kojem se nadmeću emocija i surovost. „Lasice“ su vješto pisan komad gdje se mnogo stvari događa i riješava u malom znakovitom prostoru, dramska etida za tri Glumice i Glumca“, zapisao je o ovom komadu Stevan Koprivica.

Na X Međunarodnom festivalu glumca koji se u Nikšiću održava od 19. do 24. decembra, pored Crnogorskog narodnog pozorišta učestvuju i Sarajevski ratni teatar sa predstavom „Jedan Pikaso“, Satirično kazalište Kerempuh iz Zagreba sa komadom „Profesionalac ili tužna komedija po Luki“, Narodno pozorište iz Užica sa predstavom „Ines de Castro“ i Mali dramski teatar iz Bitolja sa predstavom „Stolica“.

Predstava „Lasice“ učestvovala je i na ovogodišnjem Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu.