Luštica Bay – Otvorena izložba Vučića Ćetkovića

 

Lustica Bay

 
 

Izložba slika poznatog slikara Vučića Ćetkovića otvorena je sinoć u Luštica Bay-u, uz muzički program u okviru koga je nastupila crnogorska violinistkinja Milena Vuković, članica Crnogorskog simfonijskog orkestra i ženskog orkestra MNE Muse.

Vucic Cetkovic - Rad 1Ćetković je više puta izlagao u Crnoj Gori, Austriji, Francuskoj i Velikoj Britaniji. U osnovi njegovog rada je, prije svega, direktniji i slobodniji kontakt sa prirodom, kao i sa sjećanjima na već doživljeno pri čemu umjetnik posebno koncentriše svoju pažnju na ljepotu i raznolikost crnogorske prirode.

Vucic Cetkovic - Rad 2Spektar boja koji se očituje kroz beskrajna prelamanja, kontrasti sivog i bjeličastog krša, svih nijansi morskog i nebeskog plavetnila, zastrašujuće visine i osamljenosti planinskih vrhova obilje su u kome umjetnik traži i nalazi poneki kutak posebno inspirativan, koji iskazuje kroz svoje viđenje i na njemu svojstven način, što je i bio cilj da se prikaže ovom postavkom u jednom posebnom, mediteranskom ambijentu.

Umjetnik, koji pripada apstraktnim slikarima, smatra da se u umjetničkim postupcima oslanja na osnovna slikarska i crtačka sredstva.

“I jednostavan izraz koji je blizak mom unutrašnjem senzibilitetu i načinu promišljanja. Zanimaju me različite forme, strukture i pojave koje se mogu naći u prirodi ili našem neposrednom okruženju, iako su često  prikrivene ili nevidljive. Vjerujem da je, tragajući za elementima ličnog, običnog i svakodnevnog, i njihovom daljom reprodukcijom u nove likovne cjeline, moguće aktivirati sadržaj i emocije koji, uz iskrenu komunikaciju sa posmatračem,  stvaraju nove vizuelne i duhovne kontekste”, kazao je Ćetković.

 

Feancuska ambasadorka Veronik Brumo

 

Sljedeći kulturni događaj u Luštica Bay-u je predstavljanje monografije „Tivatski slikari“ u organizaciji Matice Boke i Centra za kulturu.

„Predstavljanje će biti priređeno u utorak, 15. septembra a jedan od sponzora ovog projekta je i Luštica Bay. Potom već u ponedjeljak, 21. septembra u Luštica Bay-u po drugi put će radove izložiti tivatski umjetnik Zoran Kruta“, najavio je Damir Moškov iz marketinga Luštica Development.