CNP - znak 150

 
 

Kraj pozorišne sezone 2014/2015  u Crnogorskom narodnom pozorištu u maju i junu obilježiće gostovanja na važnim pozorišnim festivalima – Sterijinom pozorju u Novom Sadu i Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu, kao i reprizna izvođenja uspješnih predstava nastalih u produkciji CNP-a.

Predstava „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena 28. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u okviru jubilarnog 60. Sterijinog pozorja. Predstava je uvrštena u selekciju nacionalne drame i pozorišta. Naredne večere predstava će biti izvedena i u Narodnom pozorištu Sombor.

„Urnebesna tragedija“ 10. juna biće izvedena u Satiričkom kazalištu Kerempuh, na jednom od najznačajnijih regionalnih festivala koji okuplja najbolja komediografska i satirična djela hrvatske i regionalne pozorišne produkcije – 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu.

Predstave koje će biti na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta na Velikoj sceni i Sceni Studio su: poslednja premijerno izvedena predstava – „o. REST IN PEACE – Saga jedne balkanske porodice“, Jetona Neziraja, u režiji Stevana Bodrože, „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, „Everyman Đilas“, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić, „“Očevi su grad(ili)“  autorski projekat Borisa Liješevića, „Revizor“, N. V. Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića, „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, Iva Brešana, u režiji Luce Cortine, „Povratak“ Harolda Pintera, u režiji Mirka Radonjića, „Allegretto Albania“ Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, i „Koza ili ko je Silvija“ Edvarda Olbija, u režiji Danila Marunovića.

U junu će biti izvedena i plesna predstava Baletske trupe Ballo – „Daj mi ruku“ u koreografiji Mikaela Honesseaua, i „Ići kroz..“ u koreografiji Slavke Nelević i Tamare Vujošević Mandić.

Na Sceni Studio u maju će gostovati predstava „Dvije“, po tekstu Tene Štivičić, u režiji Radmile Božović i Gorane Marković.

Crnogorski simfoničari održaće dva koncerta: pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska prvi koncert će biti održan 28. maja, a 10. juna  sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom nastupiće solista Ivan Počekin, violinista.

I ove godine u CNP-u će biti otvoren 6. Underhill Fest. Festival će 4. juna početi projekcijom filma „Moj zanat“, reditelja Mladena Matičevića.

 

 

 

Tagovi: , , ,

 
 

Kalendar

June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930