Manifestacija “Mjesec poštovanja džeza” – Koncert Bojana Stamenov Trio

 

 

Koncert Bojana Stamenov Trio biće održan u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza”, u utorak 11. aprila 2017. godine, u Capital Plazi, sa početkom u 20 sati.

           Umjetnica Bojana Stamenov nastupiće u pratnji renomiranih muzičara,  saksofoniste Gabora Bunforda i pijaniste Aleksandra Banjca. Koncert se realizuje u organizaciji NVO-a Jazz ART i Kulturno – informativnog centra ”Budo Tomović”, a uz podršku sponzora – Crnogorske komercijalne banke (CKB).

 

 

           Ovaj trio izvešće repertoar omiljenih džez standarda koje su izvodile Etta James, Aretha Franklin, Dianne Warwick, Ella Fitzgerald, Chaka Khan i druge. Ovaj koncert podrška je temi “Žene u džezu”, koju je plasirao Nacionalni muzej američke istorije kroz svoj program obilježavanja Mjeseca džeza.

          Bojana Stamenov, javnosti je poznata kao predstavnica Srbije za Pjesmu Evrovizije 2015. Pjevanjem se bavi od svoje sedme godine,  a do sada je učestvovala na brojnim festivalima i muzičkim manifestacijama. Izvodi džez, soul i fank muziku, a istovremeno dio svoje karijere posvećuje mladima, i gostuje u predstavama za djecu u pozorištu “Boško Buha” u Beogradu.

          Gabor Bunford jedan je od najistaknutijih saksofonista domaće scene. Diplomirao je klarinet i saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a tokom karijere  sarađivao je i sarađuje sa muzičkim imenima kao što su: Đorđe Balašević, Vlado Georgiev, Šaban Bajramović, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Dejan Cukić, Dado Topić, grupa Leb i Sol, Dino Dvornik, Silvester Levay i mnogi drugi. Član je Novosadskog Big Band-a i umjetnički direktor „Jazzik“ internacionalnog subotičkog jazz festivala.

           Aleksandar Banjac, kao aranžer i studijski muzičar učestvuje na preko 200 projekata popularne, džez, pozorišne i filmske muzike (filmovi “Zavet” Emira Kusturice, “Vratiće se rode”, zatim muzičkim imenima kao što su Đorđe Balašević, Kornelije Kovač, Bajaga, Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i mnogi drugi). Jedan je od osnivača grupe “Balkanopolis”, zajedno sa Slobodanom Trkuljom i Slobodanom Boškovićem, gdje kao sastav stvaraju autorsku muziku i učestvuju na koncertima širom Evrope. Kao instrumentalista sarađuje sa najvećim imenima i orkestrima na ovim prostorima (Beogradska Filharmonija, Simfonijski Orkestar RTS-a, Novosadski Big Band…), a učestovao je na koncertima i turnejama Zdravka Čolića, Dina Dvornika, Madam Piano, Tanje Jovićević, Vlada Georgieva i drugih.