Ministar Goranović otvorio izložbu “Upoznajte Muhameda”

 

Capital Plaza 2

 
 

Pavle Goranović, ministar kulture otvorio je sinoć (25.04.2016.) izložbu pod nazivom “Upoznajte Muhameda”, koju je organizovala Islamska  zajednica u Crnoj Gori.

Na otvaranju je govorio i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić.

Ministar je istakao da je ova izložba posebna prilika da se osjeti duh muslimanske kulture iz perioda ranog islama.

„Ambicijom da nas upozna s temeljnim vrijednostima Islama i težnjom da bolje upoznamo jedni druge – izložba će dodatno učvrstiti multikulturno biće Crne Gore. Upravo tako Islamska zajednica u Crnoj Gori snažno doprinosi razumijevanju kulturoloških razlika i posebnosti“, kazao je ministar Goranović. On je čestitao Islamskoj zajednici u Crnoj Gori na kulturnom i vjerskom radu, njegovanju vrijednosti koje pripadnici islamske vjeroispovjesti baštine vjekovima, te djelovanju u pravcu stvaranja međuvjerskog dijaloga u našoj državi.

 

Ministar Goranovic otvara izlozbu

 

Reis Rifat ef. Fejzić ukazao je na suštinu islama kao vjere i pozvao na njeno istinsko razumijevanje i od strane muslimana i nemuslimana, u vremenu kad se islam posebno zloupotrebljava.

 

Reis Rifat ef. Fejzic

 

Cilj izložbe „Upoznajte Muhameda“ je da se javnosti približi kultura ranog islama iz perioda Muhameda, te da pomogne nemuslimanima u razumijevanju islamske kulture i vjerovanja. Svojim programskim sadržajem namijenjena je širem građanstvu i edukativnog je karaktera.

 

Posjetioci izlozbe - 1

Posjetioci izlozbe - 2

Izložba će biti otvorena do 27. aprila.