Mr Nina Vukčević – Izložba “Kaleidoskop moga grada”

 

14. jun 2012.
Podgorica, Galerija “Centar”, 20h.

 

Mr Nina Vukčević
Izložba “Kaleidoskop moga grada”

 

U četvrtak, 14. juna sa početkom u 20 časova u galeriji “Centar” biće otvorena izložba slika i crteža Nine Vukčević pod nazivom „Kaleidoskop moga grada“.

Nina Vukčević Čupić je rođena 1976.godine u Baru. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2003. gdje je i magistrirala 2010. godine na slikarskom odsjeku u klasi profesora Branislava Sekulića. Radi kao profesor Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović”. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u Podgorici, Kotoru, na Cetinju kao i u Grčkoj. Učesnik je Tradicionalnih izložbi ULUCG od 2004. do 2011. godine.

U katalogu koji prati izložbu istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić je, između ostalog, zapisala: “Koristeći klasične modele izražavanja, crtež i sliku, Nina Vukčević istražuje u polju figurativnog, stavljajući u fokus svojih kontemplativnih i umjetničkih interesovanja fenomen grada. Međutim, pojam „grad“ u ovom slučaju ne znači puko saopštavanje vizuelnih činjenica o stvarnom licu grada, već predstavlja predtekst ili početni impuls od koga autorka polazi, a koji u toku radnog procesa prerađuje, strukturalno ga prilagođavajući ličnom likovnom jeziku, kako bi registrovala sopstvene energetske procese i bajkovite snove o idealnom mjestu.“

Izložbu će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.

Izložba će trajati do 1.jula.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA LINK