Narodni muzej Crne Gore – Diskusija “Umetnik kao publika” i izložba “Izgubljeno u preseljenju”

 

Narodni muzej Crne Gore

FORUM I IZLOŽBA:

 

Forum: Umetnik kao publika – otvorena diskusija o radovima Milijane Istijanović

Izložba: Izgubljeno u preseljenju

autor: Boba Mirjana Stojadinović

Galerija Atelje Dado

Organizator: Narodni muzej Crne Gore

Mjesto održavanja: Galerija Atelje DADO, Dvorski trg Cetinje

Kustoskinja: Mirjana Dabović-Pejović

U organizaciji Narodnog muzeja Crne Gore u Ateljeu Dado biće organizovana dva veoma zanimljiva događaja:

U poneđeljak, 24.08.2015. u 19 h biće održana otvorena diskusija među publikom o radovima Milijane Istijanović, kao dio projekta UMETNIK KAO PUBLIKA čiji je autor beogradska umjetnica Boba Mirjana Stojadinović, a koji poziva publiku da aktivno učestvuje u diskusijji o radovima vizuelne umjetnosti.

U utorak, 25.08.2015. u 20h u Galeriji Atelje Dado na Cetinju biće otvorena izložba Izgubljeno u preseljenju umjetnice Bobe Mirjane Stojadinović.

Boba Mirjana Stojadinović

Rođena je u Beogradu 1977. godine gđe trenutno živi.

Diplomirala i magirstrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, i magistrirala na Institutu Pit Cvart u Roterdamu, Holandija i Fakultetu umetosti u Plimutu, Velika Britanija.

Samostalno je izlagala u galerijama u Beogradu (SKC, DOB, Remont, FLU, REKS, KC Grad), Somboru (Galerija Kulturnog centra Laza Kostić), Zrenjaninu (Savremena galerija), Čačku (Umetnička galerija Nadežda Petrović) i Kragujevcu (Galerija Studentskog kulturnog centra). Osmislila je, organizovala i učestvovala u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, uključujući Klovićevi dvori, Zagreb, PARCO, Pordenone ARte COntemporanea, Pordenone/IT, Nacionalni muzej Slovenije, Ljubljana/SI, Muzej savremene umetnosti Beograd, Palazzo Forti gallery of modern art, Verona/IT, Memorijal Nadežde Petrović, Čačak, TENT. Roterdam/NL, itd. Dobitnica je nagrade 25. Memorijala Nadežde Petrović 2010. godine u Čačku.

U saradnji sa drugim umjetnicima inicirala je i realizovala više projekata koji se bave vizuelnom umjetnošću u javnom i privatnom prostoru, kao i organizacijama koje vode umjetnici. Od 2010. godine je autor i realizator projekta-foruma UMETNIK KAO PUBLIKA, serije javnih diskusija među publikom o odabranim umjetničkim radovima. Početkom 2014. godine objavljena je opsežna knjiga posvećena projektu.

[http://razgo-vori.wordpress.com].

Boravila je u rezidencijalnim programima KulturKontakt u Beču (2011.), Rondo (2013.) i CCN  (2014.) u Gracu, i Kunstlerhaus u Dortmundu (2014.).

Njeni radovi nalaze se u kolekcijama Muzeja savremene umetnosti Beograd, Telenor kolekcije savremene srpske umetnosti (Beograd), Savremene galerije Zrenjanin, Studentskog kulturnog centra Kragujevac, itd.

 

KNJIGU “UMETNIK KAO PUBLIKA”
AUTORKE BOBE MIRJANE STOJADINOVIC
MOŽETE OTVORITI AKO KLIKNETE NA NJENU NASLOVNU STRANU

Knjiga Umetnik kao publika - naslovna