NB “Radosav Ljumović” – Program za četvrtak 23. april 2015. godine

 

Znak biblioteke Radosav ljumovic Podgorica

 

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. aprila), u četvrtak organizuje niz aktivnosti.

 

***

U cilju popularizacije knjige i čitanja, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ dodijeliće besplatne članske karte učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima koji dođu u Biblioteku (Njegoševa 22) u črtvrtak, 23. aprila sa đačkom knjižicom, odnosno indeksom.

Takođe, besplatne članske karte dodijeliće i penzionerima koji dođu u Biblioteku u četvrtak, 23. aprila i sa sobom donesu zadnji ček od penzije.

 

***

Takođe povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava organizuje EDUKATIVNO-KREATIVNU RADIONICU “KNJIGA JE TRAJANJE”. Učestvuju: učenici Osnovne škole „21. MAJ“ Podgorica, a radionicu će voditi bibliotekarke Dječijeg odjeljenja Biblioteke. Dječije odjeljenje Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22, ČETVRTAK, 23. aprila 2015. godine, sa početkom u 12,00 sati.

 

***

Veče sa NEDŽADOM IBRAHIMOVIĆEM.

Nedžad Ibrahimović, doktor književno-teorijskih nauka, rođen je 1958. godine u Tuzli. Ovaj bosanskohercegovački književnik, književni i filmski kritičar, scenarist i autor dokumentarnih filmova, poslijediplomske studije završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a u Holandiji je 1996. godine završio studije na Media academie u Hilversumu. Godine 2001. doktorirao je u Tuzli (o književnoj teoriji dr Midhata Begića).

Autor je različitih književno-kritičkih knjiga i zbornika, dokumentarnih i kratkometražnih filmova, objavljivao je književne, filmske i pozorišne kritike. Autor je prve poslijeratne knjige o bosanskohercegovačkom filmu Bosanske filmske naracije. Dokumenti o raspadu, kao i izvrsno ocijenjene knjige O poeziji, varkama i drugim pticama / Američka predavanja. Objavio je i knjige književnih studija i eseja Prelamanje eseja i Čitalac na raskršću, a njegov roman Inkapsulirana tijela bio je 2011. godine u najužem izboru Izdavačke kuće VBZ iz Zagreba za najbolji neobjavljeni roman za područje BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Nedžad Ibrahimović je akademsku 2006/2007. godinu proveo kao predavač na University of Washington (Seattle, SAD). Redovni je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i odnedavno je predsjednik PEN Centra BiH.

Medijator večeri je Aleksandra VUKOVIĆ.

Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22, četvrtak, 23. aprila 2015. godine, sa početkom u 19,oo sati.