Podgorica – Izložba „Crnogorska savremena likovna scena – kroz viziju 8 umjetnika/ca“

 

Centar savremene umjetnosti - logo

 

Povodom jubileja – 10 godina obnove nezavisnosti Crne Gore izložbu „Crnogorska savremena likovna scena – kroz viziju 8 umjetnika/ca“, organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore u saradnji sa Žanom Filipović, istoričarkom umjetnosti.

Svojim radovima će se predstaviti Maja Šofranac, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Igor Rakčević, Roman Đuranović, Abaz Dizdarević i Nenad Šoškić.

„Iako je riječ o raznorodnim umjetničkim diskursima, ono što ih objedinjuje jeste izvorna, stvaralačka snaga koju uočavamo u svakom od izloženih djela, bilo da se radi o klasičnim slikarskim formama ili najsavremenijim vidovima umjetničkog izraza. U tom smislu i ova izložba, izraz je originalnih stvaralačkih i duhovnih vizija koje čine suštinu naše savremene umjetnosti“ zapisala je o ovim umjetnicima Žana Filipović.

Prije otvaranja izložbe i razgovora sa umjetnicima koji izlažu radove, u srijedu, 16. marta sa početkom u 11 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića biće održana press konferencija povodom realizacije ove izložbe.

Na pres konferenciji će govoriti mr Nenad Šoškić, direktor Centra savremene umjetnosti Crne Gore i Žana Filipović, istoričarka umjetnosti.

Događaj je otvoren za medije i publiku.