Podgorica – Izložba radova Marijane Popović

 

Galerija Centar

 
 

U utorak, 21. oktobra sa početkom u 20 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba radova Marijane Popović pod nazivom „Trois Couleurs Blanc“.

Marijana Popović je rođena u Beogradu 1977. godine. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek flauta u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. Učesnica je mnogobrojnih grupnih izložbi i umjetničkih projekata u zemlji i inostranstvu. Članica je ULUS-a (vajarska sekcija) i Udruženja vajara Srbije. Priredila je 12 samostalnih izložbi i izlagala na više od 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada za svoj umjetnički rad.

O svom radu umjetnica je zapisala: „Moj rad se fokusira na ukrštanje muzičke i vizuelne umetnosti kao i na vizuelnu artikulaciju elemenata muzičkog dela. Korišćenjem metodologije i procesa uzetih iz obe discipline, prevodim „podatke“  koji se odnose na muziku, metodologiju stvaranja i izvođenja muzičkih dela u skulpture i reljefe … U centru ovog rada je moja želja da se istraži uloga vizuelne estetike i razumevanje informacija koje dobijamo slušajući određena zvučanja. Poigravajući se prevodom određene melodije pokušavam da dočaram kako bi izgledao nekonvencionalni vizuelni rečnik muzičkih elemenata.“

Izložbu će otvoriti Rade Marković, predsjednik Vajarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije.