Podgorica – Izložba radova Slavice Gvozdenović pod nazivom „Vibrirajuća živost“

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U četvrtak, 5.decembra sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu biće otvorena izložba Slavice Gvozdenović pod nazivom „Vibrirajuća živost“.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi u kojima se umjetnica bavi višegodišnjim istraživanjima statusa linije i prevođenjem nematerijalnog, energetskog u materijalno, vidljivo kroz različite medije: objekte, instalacije, video-zapise. Izložba, prema iskazu umjetnice, predstavlja omaž 100-godišnjici Maljevičevog djela „Crni kvadrat” i Mondrianovom stvaralaštvu.

Slavica Gvozdenović je rođena 1953.godine u Titogradu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu 1978. u klasi  prof. Mladena Srbinovića, a postdiplomske studije (crtež) kod prof. Dragana Lubarde.
Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Radi kao profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Od 1988.godine živi u Podgorici i Sutomoru. Samostalno je izlagala u Beogradu, Podgorici, Petrovcu, Baru i Tivtu. Izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je više nagrada, između ostalih nagrade ULUCG-a, nagrade 37. Hercegnovskog zimskog salona i Grand prixa XXXIV Crnogorskog likovnog salona „13.novembar“.

Tokom trajanja izložbe, u okviru ciklusa „Artist Talk“, biće upriličen razgovor sa umjetnicom.

Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić.

 

Rad Slavice Gvozdenovic - 2