Podgorica – Izložba slika Tanje Markuš

 

Galerija Centar

 
 

U četvrtak, 5. juna sa početkom u 20 časova u galeriji „Centar“ biće otvorena izložba slika Tanje Markuš pod nazivom „Gledanjeu sjenke“.

Tanja Markuš je rođena 1981. godine u Podgorici. Završila je studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2010. godine. Učestvovala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Austrija, Francuska) a ovo je njena prva samostalna izložba u galerijskom prostoru.

U katalogu koji prati izložbu Aleksandar Tamindžić je, između ostalog, zapisao: „Spontano i hrabro se opirući metodama i modusima istrošene socijalne paradigme i hladno nametnutog racionalnog diskursa idejno-političke korektnosti koji oblikuju današnju stereotipnu, strateško-artističku orijentaciju u svim umjetničkim žanrovima, Markuševa, u kreativnom procesu, vješto i na autentičan način koristi iskonske i delikatne elemente svoje, inače, difuzne i introspektivne prirode – instinkt, intuiciju, imaginaciju … Po riječima umjetnice – „ … površina platna postaje za mene virtuelni prostor iz kojeg i u kojem, jezikom boje pronalazim i činim vidljivim meni bitan sadržaj. Ne postoji ništa unaprijed smišljeno, namjeravano, rezultat je i za mene otkriće novog.“

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O LIKOVNOM STVARALAŠTVU
TANJE MARKUŠ, KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU KATALOGA

Tanja Markus - katalog naslovna