Podgorica – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

 

 

U četvrtak, 23. marta 2017. godine, sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar.

Pod upravom maestra Grigorija Kraska u prvom dijelu biće izvedeno ekspresionističko djelo, Koncert za violinu i orkestar Albana Berga, dok će u drugom dijelu koncertne večeri orkestar interpretirati Simfoniju broj 1 u C-duru, Johanesa Bramsa.

Solističku dionicu u Koncertu za violinu i orkestar će tumačiti koncertmajstor Crnogorskog simfonijskog orekstra, Marko Radonić.

 

 

GRIGORIJ KRASKO je diplomirao na Konzervatorijumu Gnje­sin u Moskvi. Laureat je prvih nagrada na nacionalnim takmiče­njima violinista Sovjetskog Saveza. U orkestar slavnog Boljšog teatra primljen je 1974. godine, a nakon svega nekoliko sezona postao je njegov solista i koncertmajstor. Od 1990. bio je kon­certmajstor Moskovske filharmonije i vođa kamernog orkestra Moskovski filharmoničari, sa kojima je širom svijeta nastupao kao dirigent i solista.

Godine 2008. postaje koncertmajstor Crnogorskog simfonijskog orkestra i vođa ansambla Crnogorski gudači, a od 2012. angažo­van je kao dirigent Crnogorskog simfonijskog orkestra, sa kojim je izveo brojna djela svjetske muzičke baštine kao i djela domaćih autora. 

 

MARKO RADONIĆ studije violine završio je na Univerzitetu za muziku i lijepe umjetnosti u Beču gdje je dobio i zvanje ma­gistra umjetnosti.

Od 2009. godine je angažovan kao koncertmajstor orkestra „Junge Philharmonie Wien“ i gudačkog orkestra „Sinfonietta dell’ Arte“. Posljednjih sedam godina vodi Bečki gudački kvar­tet „Alliance“ sa kojim je nastupao u Evropi i Južnoj Americi gdje je i držao kurseve violine kao i kamerne muzike. Kao soli­sta nastupao je u Kini, Austriji, Italiji, Sloveniji, Srbiji i Japanu.

Od septembra 2015. angažovan je kao koncertmajstor Crno­gorskog Simfonijskog orkestra.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + 5 =