Podgorica – Koncert Irene Merdović

 

Perjanicki dom na Krusevcu - 2

 
 

U srijedu, 22. oktobra sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu predstaviće se Irena Merdović koja će svirati kompozicije Vivaldija, Angelisa, Markeza, Konajeva pisane za harmoniku. Gosti na koncertu su Vili Ferdinandi, Vesna Šarac, Marija Vujanović i Marina Cuca.

Organizator koncerta je Centar savremene umjetnosti Crne Gore.

 

Irena MedigovicIrena Merdović je diplomirala na Muzičkoj  akademiji „Petar Ilič Čajkovski“ u Kijevu, Ukrajina u klasi profesora Vladimira Besfamiljnova. Kao najbolji student bila je stipendista  Ministarstva prosvjete Crne Gore od 1994. do 1999. godine. Završila je Srednju muzičku školu „Dr. Miloje Milojević“ u Kragujevcu, u klasi profesora Vojina Vasovića. Premijerno je izvodila Koncertni triptih A. Belošickog u Muzeju Lenjina u Kijevu (1997). Dobitnik je Specijalne nagrade ( Laureat ) internacionalnog takmičenja u Aranđelovcu (1994), Prve nagrade međunarodnog takmičenja u Herceg Novom (1993), Prve nagrade Republičkog takmičenja u Beogradu (1993). Prvi je Laureat Međunarodnog takmičenja iz harmonike do 18 godina u Crnoj Gori i prva žena u Crnoj Gori koja je diplomirani profesor klasične harmonike.

Snimila je numeru  za pozorišnu predstavu „Post Scriptum“ u režiji Varje Đukić. Koncertirala je  u Kragujevcu, Podgorici, Baru i Kijevu. Radi u Muzičkoj školi „Vasa Pavić” u Podgorici a njeni učenici već godinama osvajaju nagrade na značajnim međunarodnim takmičenjima. Student je završne godine postdiplomskih studija, odsjek Kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

 

Program koncerta Irene Merdovic