Podgorica – Otvoren drugi KIC-ov MAKADO

 

 

Otvarajući MAKADO, direktorica KIC-a Snežana Burzan je istakla da je želja KIC tima da podgoričkoj publici približi aktuelna domaća i pozorišna kamerna dešavanja i ostvarenja iz okruženja. “Vjerujemo da KIC na svoj šarmantan i prepoznatljiv način, uspijeva da i ovom manifestacijom doprinese bogatijem pozorišnom životu Podgorice, a u okviru postojećeg budžeta, a to će činiti i ubuduće” – poručila je Burzan.

 

 

Inače, Velika sala KIC-a “Budo Tomović” sinoć (srijeda, 25.januar 2017.) je bila mala da primi sve one koji su željeli da uživaju u predstavi “Tre sorelle” Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, a odavno nije zabilježeno u Glavnom gradu toliko interesovanje za jednu predstavu.

 

 

Iako je većina besplatnih karata preuzeto podsjećamo da se večeras (četvrtak, 26.januar) od 20h u Dodest sali može pogledati drama „Jerihonska ruža” bazirana na istinitoj sudbini žrtve trgovine ljudima, koju je režirao Mirko Radonjić. U petak, 27.januara biće izvedena DODEST-ova monodrama “Pijanista” u izvođenju Sejfa Seferovića, a u subotu, 28.januara publika će uživati u neskvakidašnjoj gostujućoj komediji “Nobelovac i ja” reditelja Stefana Sablića u kojoj igraju Jelisaveta Seka Sablić i Branko Vidaković.

Posljednjeg dana Drugog MAKADA, u neđelju, 29.januara biće odigrane dvije predstave, prijepodne lutkarska predstava „Kuče koje nije umjelo da laje” za djecu stariju od tri godine, po tekstu i u režiji Davora Dragojevića od 12 sati. U sali Dodest, od 20 časova biće igrana monodrama „Nastasja Filipovna“. Riječ je o ženskoj priči i pogledu na zbivanja u romanu „Idiot“ Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, odslikana kroz lik Nastasje, jednog od najupečatljivijih ženskih likova kojeg u predstavi tumači glumica Anđelija Rondović.

 

             KIC “Budo Tomović” se pridružuje humanitarnoj akciji “Pomoć za Selenu”, pa će od večeras (četvrtak, 26.januar) posjetioci manifestacije MAKADO biti u mogućnosti da određena sredstva doniraju u okviru KIC-ove donatorske kutije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + 2 =