Podgorica – Predstavljanje knjige “Na sceni iza ekrana”

 

Znak biblioteke Radosav ljumovic Podgorica

 
 

Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” Podgorica

i

Narodna knjiga Podgorica

organizuju predstavljanje knjige

 

 

NA SCENI IZA EKRANA

autora

Pera RADOVIĆA

 

 

 

Učestvuju:

Jovanka KOVAČEVIĆ-ĐURANOVIĆ i

autor

 

 

PERO RADOVIĆ (Tomaševo, 1935), novinar, televizijski autor i publicista.

Filozofski fakultet završio je u Sarajevu.

U Televiziji Sarajevo je bio novinar-saradnik, zatim autor dokumentarnih emisija i serija, urednik Programa za kulturu i Dokumentarnog programa, odgovorni urednik Televizije. Realizovao je i druge programske sadržaje.

Od 1987. do 1997. godine u TV Titograd bio je prvo na funkciji direktora, a zatim kao autor dokumentarnih emisija, te dvije serije: „Crnogorska tradicija koja nestaje“ i „Sjenke rata“ – o izbjeglicama u Crnoj Gori.

Dobitnik je više priznanja za profesionalni rad.

Član je Nezavisnog udruženja novinara Crne Gore.

Osnivač je i direktor NVO za medije i kulturu „Mediakult“.

„… Knjiga „Na sceni iza ekrana“ istovremeno može biti da funkcioniše i kao autobiografska reminiscencija, i kao pregled autorovog umjetničkog rada, ali i kao intrigantna i višedimenzionalna hronika događanja u posljednjih pedesetak godina kada su ovi prostori bili zahvaćeni turbulentnim ideološkim i ratnim zbivanjima. Upravo ta Radovićeva dragocjena sposobnost da kombinuje i intimnu i sociološku intonaciju u ovim netipičnim „memoarima“, daje „Na sceni iza ekrana“ poseban šarm i domet…“ (Aleksandar Bečanović)

„… Život kao u snovima svakog mladog novinara traje u stvarnom svijetu Pere Radovića a da od svega toga on ne pravi nikakvu senzaciju, nego, jednostavno, kao da se sve samo od sebe dešava. Otuda se ovo štivo doima neposrednim i iskrenim, pa zato veoma upečatljivim…“

(Haris Kulenović)

 

Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22

četvrtak, 25. juna 2015. godine, u 20,oo sati