Podgoričko ljeto 2015 – Program za četvrtak, 30. jul 2015. godine

 

PG ljeto-Sekretarijat za kulturu-KIC

 
 

Autorski projekat Danila Marunovića pod nazivom “Nevidljivi teatar” biće priređen u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015” u četvrtak, 30.jula u Podgorici.

Vrijeme i lokacija izvođenja ostaje u tajnosti zbog specifičnosti programa.

U projektu učestvuju glumci Ana Vučković i Aleksandar Radulović, kao i studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. Riječ je o specifičnom teatarskom eksperimentu u kome se glumci infiltriraju u realne situacije u određenim prostorima, dok su svi prisutni nesvjesno dio spektakla u kome se sredstvima provokacije testiraju fenomeni mentaliteta tog prostora. Isti kreativni tim se predstavio kao jedini predstavnik Crne Gore na međunarodnom pozorišnom festivalu uličnog teatra Open Sky u maju ove godine u Budvi i doživio veliki uspjeh.

Danilo Marunović je izvršni direktor organizacije Koala Production. Završio je specijalističke studije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju komadom Edvarda Olbija “Koza, ili ko je Silvija” koji se danas nalazi na stalnom repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta. Na istom fakultetu, 2009. godine je diplomirao sa predstavom Ežena Labiša “Dajte da se zagrlimo, Folvile“. Završio je školu za ljudska prava Helsinškog komiteta Crne Gore, gdje je kasnije i predavao na modulu drama – performans. Bio je asistent reditelju na nekoliko značajnih pozorišnih projekata: Milanu Karadžiću na spektaklu povodom otvaranja Gradskog teatra u Budvi 2005.godine, na predstavi “Danilo”, koju je režirala Radmila Vojvodić po tekstu Mirka Kovača (2007), na predstavi “Eksplozija sjećanja br.5” po tekstu Hejnera Milera u režiji Edvarda Milera u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski Dom, kao i na “Gorskom Vijencu” po tekstu Petra Petrovića Njegoša u režiji Dijega de Brea. Godine 2011. dobio je specijalnu nagradu na Internacinalnom TV fetivalu u Baru i 2010. kao autor dokumentarnog filma ‘Sad song’ koji se bavi problemom zavisnosti od narkotika u Crnoj Gori. Jedan od njegovih najsvježijih projekata, dokumentarni film ‘Lud za tobom’, ljubavna priča u zavodu Komanski most, nagrađivan je sa nekoliko nagrada i takmičio se u zvaničnoj selekciji na tridesetak festivala širom svijeta. Njegov posljednji dokumentarni film Preludijum za snajper, o proslavljenom evropskom slikaru crnogorskog porijekla Dimitriji Popoviću, ušao je u posebnu takmičarsku selekciju ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala-MOSTRA.