Podgoričko ljeto – Koncert grupe “Montenegro kings”

 

PG ljeto-Sekretarijat za kulturu-KIC

 
 

Koncert grupe “Montenegro kings” pod nazivom “Moderni zvuci stare pjesme” biće održan u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2015” u četvrtak, 27.avgusta, na terasi Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u 21 sat.

 

Montenegro kings - 1

Montenegro kings - 2

 

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana od 9 do 20 časova.

 

Montenegro kings - 3Ovaj muzički sastav izvešće pjesme iz tradicionalne crnogorske muzičke baštine i muzičkog nasljeđa zemalja iz okruženja, Montenegro kings - 4koje su aranžirane u modernim svjetskim ritmovima  i obrađene vokalno u okvirima moderne etno-džez i pop muzike. Odabrane su najreprezentativnije pjesme iz skoro svakog dijela Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Dalmacije.

 

Sastav čine muzički obrazovani članovi: Slaven Knezović, Nikola Ralević, Vladan Jestrović, Enes Zejnilović, Predrag Lazović, Tiho Biskupović i Branko Aksić. Vokalni dio sastava čine: Zdravko Đuranović i Renata Perazić.

 

Montenegro kings - 5

 

Želja ovog sastava je da crnogorsku muziku predstave na moderan način i da je sačuvaju od zaborava, jer gubeći muzičke osobenosti, gubimo dio naše istorije, kulture i identiteta.