Promocija knjige “Metanoja”

 

23. mart 2012.
Bar, Dvorac kralja Nikole, 19h.

 

Promocija knjige “Metanoja”

 

U organizaciji Kulturnog centra Bar, održaće se u petak, 23. marta sa početkom u 19 sati, u balskoj dvorani Dvorca kralja Nikole, promocija knjige naslovljene “Metanoja” koju, kao zajednički izdavački poduhvat podgoričke “Pobjede a.d.” i ulcinjske “Plime”, potpisuje književnik i medijski poslenik Lav Lajović.

Riječ je o zbirci meditativno-edukativne proze, odnosno 135 priča sa istoimenog bloga u kojem autor piše o životu, Bogu, društvu i potrebi za undividualnim preobražajem čovjeka. Motivska osnova bloga “Metanoja”, kao i Lajovićevog književnog proznog prvijenca, je promjena načina razmišljanja, jer pisac smatra da treba krenuti od sebe da bi se promijenio svijet. Pozitivnim afirmacijama (oslobođenim bilo kakvog negativizma, gorčine, ružnih misli, riječi i djela), koje uče životu, krijepe i jačaju duh, autor se, bez snebivanja, potpuno otvara pred čitaocima, savjetuje ih i traži od njih promjenu mišljenja, stavova i naravi… Pored ove, Lajović je objavio i dvije zbirke pjesama (“Ja i Vuk” i “Vijenac od vjetrova”), ali, kao diplomirani pravnik, i dvije stručne knjige (“Zbirka propisa iz oblasti turizma” i “Posebne uzanse u turizmu”).

Nakon nekoliko promocija održanih u Podgorici, u Baru će o knjizi “Metanoja” govoriti recenzent Jovan Nikolaidis (suizdavač, književnik i publicista), dok će je Vlatko Simunović, takođe recenzent, ali i urednik knjige, novinar “Pobjede”, književni kritičar i publicista, predstaviti kroz razgovor sa njenim autorom. Kao moderator programa, Mila Čordašević će čitati i odabrane odlomke iz knjige.