Promocija knjige “Njegoš i crnogorska nacija”

 

24. april 2012.
Podgorica, Perjanički dom, 20h.

 

Promocija knjige “Njegoš i crnogorska nacija”

 

U utorak, 24. aprila sa početkom u 20 časova u Perjaničkom domu na Kruševcu održaće se promocija knjige „Njegoš i crnogorska nacija“ poznatog crnogorskog književnika Milorada Popovića.

Milorad Popović je rođen 1957. godine u Lipi Cuckoj, Cetinje. Objavio je više knjiga pjesama i eseja. Djela su mu prevođena na brojne strane jezike. Sa Mladenom Lomparom i Slavkom Perovićem osnovao je 1986. Književnu opštinu Cetinja i časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja Ars. Jedan je od utemeljitelja crnogorskog PEN centra.

Dopisni je član Evropske akademije poezije, čije je sjedište u Luksemburgu. Predsjednik je Crnogorskog društva nezavisnih književnika i direktor Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja, izdavača savremene književnosti kao i i časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja ARS.

Dobitnik je sljedećih nagrada: Miroslavljevo jevanđelje, 2009. godine; Nagrada UKCG za najbolju knjigu u Crnoj Gori, 1983; Dignitas, 2000; Risto Ratković, 2005; Trinaestonovembarska nagrada Cetinja, 2010.

Organizator promocije je Centar savremene umjetnosti Crne Gore a izdavač knjige je Otvoreni kulturni forum sa Cetinja.

Na promociji će govoriti: prof. dr Sonja Tomović Šundić i književni kritičari Pavle Goranović i Vlatko Simunović.