Promocija knjige “Zapisi sa Zlatibora”

 

19. april 2012.
Bar, Dvorac kralja Nikole, 20h.

 

Promocija knjige “Zapisi sa Zlatibora”

 

U četvrtak, 19. aprila sa početkom u 20 časova, Kulturni centar Bar organizuje, u Dvorcu kralja Nikole, promociju knjige naslovljene „Zapisi sa Zlatibora“, čiji autor Šeki Musić živi u Baru i Beogradu.

Riječ je o stvaraocu koji je rođen u Godijevu kod Bijelog Polja, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gdje je dugo radio u farmaceutsko-hemijskoj industriji „Galenika“… Iako je tekstove objavljivao u brojnim časopisima ex-yu prostora, u svijetu literature je prisutan od 2009. godine, kada štampa knjigu anegdota „Neradni dan“. Naredne godine mu izlaze zapisi i anegdote pod naslovom „Glupost je vječna“, kao i proza inspirisana novom tehnologijom „Pretvoreni u poruke“… Prošle godine publikovao je zbirku pripovjedaka „Zapisi sa Zlatibora“ koju čini jedanaest naizgled običnih priča sa različitom tematikom iz svakodnevnog života, ali jedinstvenom porukom da dobro uvijek trijumfuje nad zlom. U ovoj lako čitljivoj knjizi, nabijenoj snažnim emocijama, do izražaja dolazi piščeva darovitost u pripovjedanju ljudskih sudbina, odnosno stradanja, dilema, vrlina i mana čovjeka kome je glavni pokretač u životu ljubav… U pripremi za štampu je nastavak ove proze koji će biti objavljen pod naslovom „Priče iz Kozjeg dola“.

U programu, pored autora, učestvuju: Olivera Mašanović, književnica koja se potpisuje kao recenzent knjige, novinarka Jovanka Ljubenko Matunović i mlada pijanistkinja Vasilisa Savić, a domaćin književne večeri je Mila Čordašević.