Prvi međunarodni festival “DANI GITARE U PODGORICI”

 

Znak biblioteke Radosav ljumovic Podgorica

 

 

Prvi međunarodni festival “DANI GITARE U PODGORICI” biće održan 29. i 30. marta 2016. godine.

Koncipiran je u tri segmenta: koncertni program, predavanja i majstorske radionice. Koncertni program održaće se u sali Biblioteke “Radosav Ljumović”.

Na otvaranju će 29. marta u 20 časova nastupiti gitarista Gabriel Guillen (Austria-Venezuela), dok će poslije njega iste večeri od 21 sat koncert izvesti duo gitara-flauta Bojana Brajović i Boris Nikčević (Crna Gora). Druge večeri Festivala (30. marta), od 20 sati  podgoričkoj publici predstaviće se renomirani gitarista Vera Ogrizović (Srbija), dok će od 21 sat Festival svečano zatvoriti duo gitara Đani Sehu i Luka Vlašić (BiH-Hrvatska).

Predavanja će se održavati 29. i 30. marta u koncertnoj sali Muzičke škole “Vasa Pavić” sa početkom u 11 sati.

Prvog dana Festivala (29. 03) predavanje o tremi održaće prof. Vera Ogrizović, dok će drugog dana Festivala (30. 03), takođe u 11 sati, predavanje o graditeljstvu gitara održati graditelji gitara “SABMAR” – Lazar Bogosavljević i Branislav Marković (Srbija).

Majstorske radionice će se, takođe, odrzavati u Muzičkoj školi “Vasa Pavić”.

Opširnije o Festivalu možete vidjeti na sajtu: http://www.danigitare.me

Organizator Festivala je NVO “Gitara”, a prijatelji Festivala su Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica, Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” i Muzička škola “Vasa Pavić”.