Zagreb: Dani crnogorske kulture 2015. – Predstava „Ruža sa dva mirisa“

 

 

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb u okviru programske djelatnosti DANI CRNOGORSKE KULTURE 2015.

organizuju izvođenje

PREDSTAVE

„Ruža sa dva mirisa“ –glume: Jelena Minić i Gorana Marković,  koja će biti izvedena na SCENI VIDRA Draškovićeva 80. u 20h  2. 10. 2015.

Predstava “Ruža sa dva mirisa” je autorski projekt glumica Jelene Minić i Gorane Marković rađen po motivima djela meksičkog pisca Emilija Karbaljida (Emilio Car­ballido). Radi se o komediji sa dva različita karaktera, koja nas na duhovit način vode kroz zanimljive situacije. Radnja je smještena u Crnu Goru te se u predstavi prepoznaje doza humora koji prati crnogorski  mentalitet.

Akcija počinje kada dvije žene u zatvorskoj čekaonici posle par minuta razgovora shvate da čekaju istog muškarca koji, tako se ispostavi, je obijema muž. Upotreba koreografije, songovi i atraktivne muzičke numere su segmenti koje su glumice koristile i time upotpunile sadržaj te upriličile publici sat vremena, koliko traje predstava, uživanja.

Gorana Marković rođena 3.8.1975. u No­vom Sadu. Glumu na Fakultetu dramskih umjet­nosti na Cetinju završila u klasi prof. Branislava Mićunovića. Postdiplomske magistarske studije na istom fakultetu završila 2012.god. U angažma­nu je u Crnogorskom narodnom pozorištu duži niz godina. U kontinuitetu igra i u drugim teat­rima u Crnoj Gori. Iza sebe ima preko trideset naslova u pozorištu. Učestvovala na mnogobrojnim pozorišnim festivalima u Ital­iji, Njemačkoj, Sloveniji, Kolumbiji, Makedoniji, Austriji, Hrvatskoj. Nagrađena „Ar­dalionom na Festivalu Jugoslovenskog teatra u Užicu; Godišnjom nagradom Crnogorsk­og narodnog pozorišta.

Jelena Minić, rođena 24.12.1983. na Cetinju. Diplomirala na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Mihajla Janketića. Od 2007. do 2008. godine, igrala u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Pripravnički staž završila u pozorištu Zetski dom na Cetinju 2008. – 2009.godine. Od 2009.g. angažovana u više predstava koje su na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta. Pored predstava aktivna je u mnogobrojnim pozorišnim i glumačkim radionicama, kao što su: glumačka ra­dionica Roberta Raponje u Puli, Hrvatska, glumač­ka radionica Scott Fielding – tema radionice Mi­chael Chekhov metod.

 

DOĐITE I UŽIVAJTE, treba nam malo humora u ovo preozbiljno vrijeme!

 

Nakon Zagreba predstava će biti izvedena u Umagu 3. 10. 2015. i Splitu 5. 10. 2015.

Program se realizira uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine i Ministarstva kulture Crne Gore.

ULAZ BESPLATAN!

Predstava nije primjerena za gledaoce ispod 16 godina!

 

Dani crnogorske kulture - Predstava Ruza sa dva mirisa