Zagreb – Zajednička izložba radova Tijane Gordić i Adina Rastodera

 

 

U okviru programa Dani crnogorske kulture 2015. a u saradnji s Centrom za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb organizuju ZAJEDNIČKU IZLOŽBU Tijane Gordić i Adina Rastodera u GALERIJI KRISTOFORA STANKOVIĆA Gradske skupštine Grada Zagreba ul. Sv. Ćirila i Metoda 5, Zagreb. Otvorenje  9. 4. 2015. u 19h.

Izložba se organizuje pod pokroviteljstvom GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA.

O autorima i izloženim eksponatima govoriće istoričarka umjetnosti Iva Körbler.

Unazad petnaestak godina u okviru Dana crnogorske kulture Nacionalna zajednica i Društvo  „Montenegro“ u suradnji s institucijama Crne Gore javnosti Zagreba i Hrvatske predstavljaju crnogorske umjetnike izložbama u galeriji Kristofora Stankovića početkom proljeća i galeriji Zvonimir početkom jeseni. Do sada je svoje izložbe u Zagrebu imalo preko pedesetak akademskih slikara i kipara iz Crne Gore.

 

Adin Rastoder

Rođen u Podgorici 1985. godine. Diplomirao  na FLU Cetinje 2010. godine u klasi prof. Pavla Pejovića, odsijek vajarstvo. Trenutno  je magistrant na istom fakultetu.

Tijana Gordić

Rođena u Bijelom Polju  1986. godine. Diplomirala na FLU Cetinje 2010. godine u klasi prof. Rajka Todorovića Todora, odsijek slikarstvo. Trenutno je magistrant na istom fakultetu.

“…Pred slikama Tijane Gordić posmatrač se osjeća srećnim zbog radosti koja zrači iz njih, jer Tijana slika radost, slika ono što misli da je radost. Njene boje su veoma vesele, bogate takvim međusobnim kombinacijama da od njih zastaje dah. Kod tih slika zadivljuje ručni rad – vez, nevjerovatna finoća izvedbe te vještine…

…Za razliku od poetskog svijeta Tijane Gordić, svijet Adina Rastodera – skulpture i crteži, mnogo je manje romantičan. Njegova umjetnost nas tjera na razmišljanje koje nije optimističko…”

Branka Bogavac,  iz KATALOGA izložbe