Zajednička izložba Selme Đečević i Nikice Raičevića

 

05.09.2011. 19h.

Zagreb, Bauerova 33.
Galerija Zvonimir

 

Izložba crteža i grafike
Selme Đečević
i
slika
Nikice Raičevića

 

U organizaciji Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Montenegro” Zagreb, a u saradnji s galerijom ZVONIMIR, 5. 9. 2011. s početkom u 19h otvara se zajednička izložba SELME ĐEČEVIĆ (grafika i crtež) i NIKICE RAIČEVIĆA (slike). Izložba je organizovana u okviru manifestacije DANI CRNOGORSKE KULTURE 2011.
Nastavljajući tradiciju da Dani crnogorske kulture u drugom dijelu godine započinju izložbom, nakon Mihaila Jovićevića, Ele Božović, Natalije Đuranović, Nikole Simanića, Miodraga Šćepanovića, Gorana Ćetkovića i 33 autora po izboru ULUCG, kulturnoj  javnosti Hrvatske predstavljaju se Selma Đečević i Nikica Raičević.
O autorima i njihovom opusu na otvaranju izložbe će govoriti Barbara Vujanović, dipl. istoričarka umjetnosti.

Izložba je organizovana uz pomoć Zavoda za međunarodnu naučnu, prosvjetno-kulturnu i tehničku saradnju Crne Gore i Savjeta za nacionalne manjine.

Selma Đečević, je rođena u Titogradu(Podgorica) 28.09.1984.godine gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2008.godine na odsjeku za grafiku u klasi profesorice Anke Burić. Dobitnik je nagrade Pošte Crne Gore. Član je Udruženja Likovnih umjetnika CrneGore. Živi i stvara u Podgorici.

Nikica Raičević, je rođen 1946. godine u Titogradu (Podgorica). Završio je Višu pedagošku akademiju (likovni smjer) u Nikšiću, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti (slikarski odsjek) u Beogradu 1977.godine, u klasi profesora Mladena Srbinovića, gdje je i magistrirao 1979. godine. Bio je stipendista Francuske vlade u perioduod 1980. -1981. godine, specijalizacija na BEAUX – ARTS u Parizu kod profesora Pierra Mattheu. Član je ULUCG-a od 1977. godine.  Živi i radi u Podgorici.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O AUTORIMA I NJIHOVOM STVARALAŠTVU
KLIKNITE NA LINK