Oblast kulture » Književnost »

Klub kulture Soba – Predstavljanje knjige “Zemlja kava, more tinta, nebo ruzmarin”

Klub kulture Soba organizuje predstavljanje knjige ZEMLJA KAVA, MORE TINTA, NEBO RUZMARIN Lidije VUKČEVIĆ Učestvuju: Tamara PILETIĆ, Miljan NIKOLIĆ i autorka utorak, 28. maj 2019. sa početkom u 20h Klub kulture... dalje »

 

Podgorica – Promocija zbirke poezije “Nemiri lutajućeg pjesnika”

       Zbirka poezije Veljka Veljovića “Nemiri lutajućeg pjesnika” biće predstavljena u petak, 24.maja 2019. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.         Na promociji... dalje »

 

Nikšićki pjesnci u Budvi

Povodom jubileja, 40 godina postojanja Književne zajednice “MIRKO BANJEVIĆ” iz Nikšića, NIP ART PRESS iz Budve će, u petak, 24. maja 2019. godine, u press centru hotela TRE CANE u Budvi u 20 sati, organizovati nastup grupe... dalje »

 

Budva – Poetsko veče Đorđa Šćepovića

U Narodnoj biblioteci Budve u petak, 24.maja 2019. godine, sa početkom u 20 časova predstaviće se pjesnik Đorđe Šćepović dvjema posljednjim zbirkama poezije “Prije objave” i “Doba”. O poeziji Šćepovića govoriće književni... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Veče melodrame

Glumica Anđelija Rondović i pijanistkinja Tamara Jašović prirediće veče melodrame u organizaciji KIC-a „Budo Tomović“ u poneđeljak, 20.maja 2019. godine, u Velikoj sali KIC-a, u 20 sati.                ... dalje »

 

NB Crne Gore „Đurđe Crnojević“ – Obilježavanje 220 godina od rođenja Onore de Balzaka

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ će u poneđeljak, 20. maja 2019. godine, obilježiti 220 godina od rođenja Onore de Balzaka. O životu i djelu poznatog francuskog pisca će govoriti: prof. dr Dragan Bogojević... dalje »

 

Promocija Kastelove knjige u Hrvatskoj

Nedavno je objavljena prva zbirka pjesama u Hrvatskoj, knjiga Testament u školjkama, crnogorskog, južnoslovenskog i mediteranskog pjesnika Borisa Jovanovića Kastela, u izdanju kuće Shura publikacije iz Opatije, specijalizovane... dalje »

 

Budva – Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje opštinsko takmičenje recitatora u subotu, 18. maja 2019. godine, sa početkom u 17h. U takmičarskom dijelu učestvovaće učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ “Stefan... dalje »

 

Narodna biblioteka i čitaonica Njegoš – Promocija knjige ,,Život je stvar izbora”

U četvrtak, 16.05.2019. godine, u 18h, JU Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” sa Cetinja, organizuje promociju knjige “Život je stvar izbora”, autorke Ivane Mitrović. U promociji učestvuju: Žarko... dalje »

 

Miraš Martinović na Festivalu poezije u Francuskoj

Crnogorski pisac Miraš Martinović, na poziv organizatora, predstavljaće  Crnu Goru na Festival VOIX VIVES, de Méditerranée en Méditerranée (Živi glasovi – Od Mediterana do Mediterana), koji će se od 19. do 27. jula održati... dalje »

 

Podgorica – Književno veče posvećeno Aleksandru Lesu Ivanoviću

Književno veče pod nazivom “Divne pjesme napisane srcem – poezija Aleksandra Lesa Ivanovića” prirediće učenici odjeljenja IX-1 Osnovne škole “Sutjeska” pod upravom profesorice Vere Drobnjak.             ... dalje »

 

Centar za kulturu Tivat – Promocija knjige “S one bande moje gore”

         U četvrtak veče 16.05.2019. sa početkom u 20:00h na maloj sceni Centra za kulturu Tivat biće održana promocija knjige “S ONE BANDE MOJE GORE”, autorke Jasenke Lalović. Moderator će biti novinarka Olivera... dalje »

 

Aleksandar Ćuković – Pisac u kupatilu

Poštovani pośetioci, predstavljamo vam knjigu Aleksandra Ćukovića “Pisac u kupatilu”. Kako se u kritičkim osvrtima navodi, radi se o “zbirci samosvjesnih kratkih priča koje su stavile prst na čelo”, to je knjiga... dalje »

 

Promocija zbirke pjesama “Idila se u snu snila”

                Zbirka pjesama Milana Gajića “Idila se u snu snila”, koji dolazi iz Beograda, a rodom je iz Prištine biće premijerno predstavljena podgoričkoj... dalje »

 

40 godina Književne zajednice “Mirko Banjević”

Povodom 40 godina postojanja Književna zajednica “Mirko Banjević” prirediće književno veče u poneđeljak, 13.maja 2019. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.                ... dalje »

 

Imenovan žiri za dodjelu Godišnje nagrade “Komun@” za 2019.godinu

Programski odbor časopisa Komun@ na današnjoj sjednici imenovao je tročlani žiri za dodjelu ovogodišnje jubilarne, pete po redu Godišnje nagrade časopisa Komun@ koja se dodjeljuje za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne... dalje »

 

Cetinje – Obilježavanje Svjetskog dana pisanja pisama

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“, u saradnji sa JU Gimnazija Cetinje, će u petak, 10. maja 2019. godine, obilježiti Svjetski dan pisanja pisama. Ovim povodom, toga dana u jutarnjim satima, učenici cetinjske Gimnazije... dalje »

 

Budva – Predstavljanje romana “Lovina” Ivane Milojko

U Narodnoj biblioteci Budve, u subotu, 11. maja 2019. godine, sa početkom u 20 časova biće predstavljen roman Lovina mlade spisateljice Ivane Milojko. O romanu će govoriti mr opšte književnosti i teorije književnosti Natalija... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Promocija zbirke poezije “Sanjivo meče”

Promocija zbirke poezije „Sanjivo meče“ autora Zorana Mićovića biće održana u petak, 10.maja 2019. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u 19 sati.               ... dalje »

 

Nova knjiga Miraša Martinovića “Sveska od maslinina lišća”

Nova knjiga Miraša Martinovića, Sveska od maslinina lišća, nedavno objavljena u izdanju Nevladinog udruženja Živo nasljeđe iz Herceg Novog, drugačija je od svih knjiga ovog pisaca. Radi se o ličnoj knjizi, nekoj vrsti... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031