Oblast kulture » Ostalo »

Lovćenac – Veče śećanja na prof. dr Draga Kovačevića

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu priređeno je veče śećanja na prof. dr Draga Kovačevića (1942-2016), izložba njegovih umjetničkih radova i premijerno predstavljanje posthumno objavljene knjige filozofskog aspekta iz... dalje »

 

FCJK – Gostovanje Gordana Stojovića

Fakultet za crnogorski jezik i književnost s Cetinja u poneđeljak 22. aprila 2019. godine, s početkom u 12:00 časova organizuje predavanje o starome crnogorskom iseljeništvu i njegovome značaju za snaženje identiteta u Crnoj... dalje »

 

Podgorica – PTT Orjen-Lovćen-Rumija Via Dinarica Planinama Crne Gore

Planinarski savez Crne Gore i Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica povodom obilježavanja DANA PLANETE ZEMLJE, organizuju predstavljanje novih izdanja knjiga–vodiča Primorska Planinarska Transverzala... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Godišnji koncert plesnog kluba “Diva”

Godišnji koncert plesnog kluba “Diva” iz Podgorice biće održan u poneđeljak, 22.aprila 2019. godine, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 18 sati.             ... dalje »

 

Budva – Dani kulture i istorije Roma

JU Narodna biblioteka Budve, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva i Demokratski romski centar iz Podgorice u povodu obilježavanja Dana kulture i istorije Roma i hiljadu godina od dolaska Roma na Balkan organizuju u... dalje »

 

Lovćenac – Veče śećanja na prof. dr Draga Kovačevića

U petak 19. aprila 2019. godine, u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu biće priređeno veče śećanja na prof. dr Draga Kovačevića (1942-2016), izložba njegovih slika i predstavljanje posthumno objavljene knjige „Granice i mogućnosti... dalje »

 

ArtEco – ekološki projekat KotorArt Don Brankovih dana muzike

KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa pričom o ekologiji nakon prošlogodišnjeg festivala kada su upravo ekologija, održivi razvoj i očuvanje životne sredine bile ključne teme. Ovogodišnje akcije kreću već od aprila,... dalje »

 

Jubilarni 30. broj Komune

Izašao je iz štampe novi 30-jubilarni  broj časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine “Komun@” na povećanom broju strana od uobičajenih i već se nalazi na prodajnim mjestima širom Crne Gore, a posebno izdanje... dalje »

 

Podgorica – Promocija knjige „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore (Krsto za sva vremena)“

Nova knjiga „Za pravo, čast i slobodu Crne Gore (Krsto za sva vremena)“ autora Milivoja Popovića biće predstavljena u četvrtak, 18. aprila 2019. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u  20 sati.                ... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – 14. festival baleta Allegro

Baletska trupa Allegro sa partnerima u čast Svjetskog dana plesa organizuje 14. festival baleta Allegro u petak, 19.aprila 2019. godine, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 19 sati.               “Četrnaestu... dalje »

 

FCJK – Predavanje o specifičnostima izvođenja nastave jezika u radu s osobama bez ostatka vida

Fakultet za crnogorski jezik i književnost u saradnji s Resursnim centrom za đecu i mlade “Podgorica” u utorak 16. aprila 2019. godine, s početkom u 13:30 časova, organizuje predavanje o specifičnostima izvođenja nastave... dalje »

 

NB “Radosav Ljumović” – Podgorica – Predstavljanje knjige Zločini u Crnoj Gori

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica organizuje predstavljanje knjige ZLOČINI U CRNOJ GORI autora Borisa MARINOVIĆA Učestvuju: prof. dr Velimir RAKOČEVIĆ, profesor na Pravnom fakultetu mr... dalje »

 

Zagreb – Predstavljanje knjige “Ratni dnevnici (1942.-1944.)”

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Vijeće crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba organizuju predstavljanje knjige: KAJA/KATARINA GARIBOVIĆ-LALOVIĆ PERO LALOVIĆ Ratni dnevnici (1942.-1944.) Urednik: Dragutin... dalje »

 

Nagrada za Taru Knežević

U prethodnom periodu, objavili smo u više navrata priloge o članovima crnogorske dijaspore koji su se svojim radom i posebnim zalaganjima istakli u sredinama u kojima žive. Jedna od njih je, svakako i Tara Knežević, iz Bakovčica kod... dalje »

 

Muzeji i galerije Budve – Otvaranje izložbe i tribine “Sjećanje na zemljotres”

U poneđeljak, 15. aprila 2019. godine, u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu, biće otvorena izložba i upriličena tribina „Sjećanje na zemljotres“, povodom 40 godina... dalje »

 

Muzeji Kotor – Obilježavanje 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019)

OJU ,,Muzeji“ Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, povodom obilježavanja 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019), organizuju u poneđeljak, 15. aprila u Kotoru bogat i cjelodnevni... dalje »

 

NB “Radosav Ljumović” – Veče sjećanja na akademika Božinu Ivanovića

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica u okviru serijala SJEĆANJE NA PRIJATELJE BIBLIOTEKE organizuje Veče sjećanja na akademika Božinu Ivanovića Učestvuju: akademik Vukić PULEVIĆ,   Marko... dalje »

 

Crnogorski kulturni život u Lovćencu

Poštovani pośetioci, objavljujemo prilog “Crnogorski kulturni život u Lovćencu” koji je pripremila Anka Radović, a u kojem se govori o Crnogorskoj biblioteci i čitaonici u Lovćencu i Crnogorskom kulturno prosvjetnom društvu... dalje »

 

Otvorena izložba “Stećci Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore” u Narodnom muzeju u Čačku

U Galeriji Narodnog muzeja Čačak, 21. marta 2019. godine, otvorena je izložba OJU „Muzeji“ Kotor pod nazivom „Stećci Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore“, finansirana sredstvima Ministarstva kulture i informisanja republike... dalje »

 

Konkurs za najbolji dramski tekst za djecu i mlade u Crnoj Gori

ASSITEJ Crna Gora – udruženje za razvoj pozorišta za djecu i mlade, u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Gradskim pozorištem Podgorica raspisuje konkurs za najbolji originalni dramski tekst za djecu i mlade... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031