Oblast kulture » Ostalo »

Uzbudljivo ljeto u Luštici Bay

Više od 30 događaja, među kojima su koncerti, izložbe, višednevni festivali i sajmovi, nastupi vrhunskih umjetnika iz regiona i svijeta, te događaji za đecu, ljubitelje latino ritma, džeza, klasične i pop muzike, vina i poslastica,... dalje »

 

Cetinje – Promocija knjiga dr Miodraga Miška Vukovića

Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” Cetinje i Crnogorski kulturni forum sa Cetinja organizuju predstavljanje knjiga “Svedok kao Svjedok” dr Miodraga Miška Vukovića. U predstavljanju knjige učestvuju:Borislav... dalje »

 

CANU – Naučna tribina Digitalizacija nacionalne baštine: Forum portal

Predavač: prof. dr Veljko Milutinović, inostrani član CANU Prof. dr Veljko Milutinović se, nakon doktorata na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, više od jedne decenije bavio nastavom i istraživanjima na Univerzitetu... dalje »

 

Slovačka – Održan četvrti Kongres Matica slovenskih naroda

Četvrti Kongres Matica slovenskih naroda i srodnih kulturnih institucija održan je od 4. do 7. juna 2019. godine, u gradu Martinu, sjedištu Matice Slovačke i viševjekovne prijestonice slovačke kulture. Na Kongresu je učestvovala... dalje »

 

Lovćenac – Vrijedan poklon za Crnogorsku biblioteku i čitaonicu

Crnogorska biblioteka i čitaonica u Lovćencu od sada je u mogućnosti da svojim čitaocima ponudi i djela Mladena Lompara, crnogorskog pjesnika, esejiste i likovnog kritičara. Vrijedne knjige su poklon porodice pokojnog Mladena... dalje »

 

Podgorica – Premijera koreobajke “Probuđena ljepotica”

Devetu po redu koreobajku “Probuđena ljepotica” Baletska trupa “Allegro” izvešće premijerno u poneđeljak, 10. juna 2019. godine, na Velikoj sceni Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u... dalje »

 

Albanija – Otvorena izložba i održana tribina posvećena Svetom Vladimiru Dukljanskom

U srijedu 03. juna 2019. godine, u Nacionalnom muzeju Albanije u Tirani otvorena je izložba posvećena Svetom Vladimiru Dukljanskom pod nazivom “Portreti Svetog Vladimira Dukljanskog u umjetnosti Balkana od XVII do XX vijeka”. ... dalje »

 

BAKOVČICA – Kviz znanja i prijateljstva

“Učenici, profesori i ravnatelji navedenih škola razmjenjivali su iskustva, dogovarali buduće susrete i suradnje i zato tvrdim da je ovaj put pobijedilo prijateljstvo”, izjavio je organizator Kviza, učitelj Radovan Knežević. Područna... dalje »

 

Tivat – Promocija knjige ZAPISANA CRNA GORA autora Miomira Maroša

U srijedu 05. juna 2019. godine, urednik-autor, voditelj i profesor dr Miomir Maroš, održaće književno veče i predstaviti svoju knjigu “Zapisana Crna Gora” u Maloj sali Centra za kulturu – DTV Partizan, sa početkom u 20:00h.... dalje »

 

Nikšićka kulturna scena 2019 – Program za 04., 05. i 06. jun

UTORAK, 04. JUN 13h – „SAJBER BULING/ELEKTRONSKO NASILJE“ U Dječjoj čitaonici JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić biće realizovana Interaktivna tribina sa igrokazom na engleskom jeziku za učenike i roditelje... dalje »

 

Dekanica Sanja Garić – O radu Fakulteta dramskih umjetnosti

Dekanica Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore Sanja Garić smatra da je ovaj fakultet pravi izbor za talentovane mlade ljude, jer im nudi mogućnost da na pravi način razviju svoj kreativni potencijal, steknu neophodna... dalje »

 

Uručene diplome VII generaciji KIC retoričara

              Sedma Škola retorike Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” završena je sinoć, 30. maja 2019. godine, svečanom dodjelom diploma polaznicima.               ... dalje »

 

Podgorica – Promocija knjige „Pohara Kuča i dinastija Petrovića“

Knjiga prof. dr Zdravka Ivanovića „Pohara Kuča i dinastija Petrovića“ biće predstavljena u organizaciji Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov“ u poneđeljak, 3.juna 2019. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”,... dalje »

 

Žabljak – Međunarodni naučni skup ,,XII crnogorski medijski dijalozi“

Međunarodni naučni skup ,,XII crnogorski medijski dijalozi“ održaće se na Žabljaku od 31. maja do 02. juna 2019. godine. Tema ovogodišnje naučne sesije nosi naslov Mediji i turizam – pozitivni i negativni aspekti... dalje »

 

Održan komemorativni skup povodom smrti Mihaila Miša Janketića

Komemorativni skup povodom smrti Mihaila Miša Janketića održan je u petak 24. maja 2019. godine, u Crnogorskom narodnom pozorištu. Na komemoraciji su govorili direktorica Zorana Kralj, reditelj Blagota Eraković, Ministar kulture... dalje »

 

Dijaspora – Aktivnosti Zajednice Crnogoraca u Albaniji

U Tirani je 21. maja 2019. godine održan Okrugli sto na kome se govorilo o folklornoj i uopšte kulturnoj raznolikosti na teritoriji današnje Albanije. U radu Okruglog stola učestvovao je gosp. Marinko Ćulafić, predśednik Zajednice... dalje »

 

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ učesnik na Četvrtom festivalu humanistike, kulture i umetnosti fesK – Pazi šta čitaš!

Petrovačko Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ u četvrtak, 23. maja 2019. godine, od 19.00 časova, biće učesnik na Četvrtom festivalu humanistike, kulture i umetnosti fesK – Pazi šta čitaš! koji će se održati u Kombank... dalje »

 

Biblioteka i čitaonica “Njegoš” Cetinje – Izložba “Crna Gora na mapama Evrope i svijeta 1500 – 2019.”

U četvrtak, 23. maja 2019. godine, u Narodnoj biblioteci i čitaonici “Njegoš” na Cetinju, biće otvorena izložba “Crna Gora na mapama Evrope i svijeta 1500 – 2019.”, autora Zorana B. Zekovića, predśednika... dalje »

 

Promocija novoobjavljene naučno-stručne monografije o Gradištu

U srijedu, 22. maja 2019. godine u 11,30h, u manastiru Gradište biće promovisana naučno stručna monografija Gradište, čiji je izdavač manastir, a koju su uredili mr Dušan Medin, doktorand arheologije, i dr Katarina Mitrović, istoričarka.... dalje »

 

U Lovćencu svečano obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore

U Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu obilježen je Dan nezavisnosti Crne Gore uz svečani program Pjevačke grupe i Dramsko recitatorskog studija Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“. Na... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031