Održan koncert u Luštici Bay – Brazilske melodije

 

 

Tivat, 13.avgust 2017.

 

Koncertom „The Sound of Bossa Nova“ u kompleksu Luštica Bay završena je koncertna sezona međunarodnog festivala KotorArt u kompleksu Luštica Bay nadomak Tivta. Tokom koncerta koji je trajao oko 90 minuta vokal Aleksandra Bijelić i gitarista Dragan Đorđević Karlo izveli su popularne brazilske melodije, a nastup je završen nešto ranije zbog iznenadnog ljetnjeg pljuska.

 

 

Uz zvuke popularnih kompozicija poput „Summertime“ i „The girl from Ipanema“ Bijelić i Đorđević donijeli su publici popularne latinoameričke melodije istoveremeno označivši i kraj koncertne sezone koja se već treću godinu organizuje u saradnji sa umjetničkim festivalom KotorArt u kompleksu Luštica Bay. U sklopu te saradnje ovog ljeta u Luštici Bay su nastupili Miloš Karadaglić sa sopranistkinjom Pumezom Mačikizom i kvartetom „Strings Attached“. Zapažen nastup u Luštici Bay imao je „Crystal string“, kvartet koji se publici u Boki Kotorskoj predstavio kroz prateće programe festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike.

 

 

U sklopu saradnje sa Purgatorijama, u okviru XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente u petak, 18. avgusta u Luštici Bay održaće se koncert „Magični limenjaci“ a četiri dana kasnije, 22. avgusta biće priređen operski događaj „Crnogorske dive“, performans tri sporana: Marijane Šovran, Milice Milanović i Olivere Tičević iz Kotora, Risna i Bijelog Polja. One će izvesti poznate arije Vivaldija, Mocarta, Belinija, Verdija, kao i operne duete Vivaldija i Mocarta. Muzička pratnja ovog uzbudljivog izvođenja biće poznati gudački kvartet “Rocher” iz Beograda, na čelu sa Radmilom Vardalić.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 14 =