OKF na Sajamu izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine „Knjige u nišama“

 

 

Otvoreni kulturni forum sa Cetinja predstaviće svoje autore i izdanja na Sajamu izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine „Knjige u nišama“ (KUN), koji će se održati u Sarajevu u periodu od 25. do 29. novembra 2017. godine, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC). Sajam organizuju JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo i Zajednica izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Ispred OKF-a, predstaviće se autori Milorad Popović, Andrej Nikolaidis, Dragana Tripković, Ivana Vojvodić i Ethem Mandić. 

            OKF će na nekoliko promocja u okviru glavnog programa predstaviti nove knjige u izdavačkoj djelatnosti ove kuće, kao i časopis za književnost, kulturu i društvena pitanja „Ars“. Biće organizovan razgovor povodom Njegoševe nagrade za knjigu „Čovjek bez lica“ Milorada Popovića, kao i predstavljanje novih knjiga Ivane Vojvodić i Ethema Mandića ojavljenih u OKF-u.

Osmišljen s ciljem podsjećanja na važnost i značaj izdavaštva/nakladništva i knjige te namjerom vraćanja digniteta i ugleda sajmu knjiga, KUN u fokus stavlja bh izdavače, a ljubiteljima knjige i čitalačkoj publici nudi bogat i raznovrstan program.

Program sajma knjige obuhvata različite programske sadržaje poput predstavljanja autora, promocije knjiga, razgovor na temu, predstavljanje sajmova, promocija časopisa i strip radionica, a pored centralne sajamske galerije KUN čine i Strip kutak, posebno kreiran za ljubitelje stripa, te Bookshop u okviru kojeg će biti ponuđena izdanja svih izdavača, učesnika pod povoljnim uslovima.